Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Termostaattiventtiilin vaihtaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos lämpömittari on kylmä, vaikka se on väännetty täysille, eikä siinä tunnu lainkaan virtausta, vikana on yleensä se, että termostaattiventtiilin jousi on juuttunut kiinni.

Ennen venttiilin vaihtamista sitä kannattaa kokeeksi kopauttaa varovasti. Joskus se riittää. Ammattilainen kopauttaa aluksi putken kylkeä vasaran varrella. Jos se ei auta, lyödään kokeeksi vähän kovempaa aivan termostaatin alapuolelle.

Tällä kertaa lämpöpatterin kopauttaminen ei riitä, sillä kuten LVI-asentaja näyttää, säätönupin jousi ei enää toimi, ja säätönuppi pitää vaihtaa uuteen. Tiivistysholkki ruuvataan irti pienellä jakoavaimella ja lopuksi käsin.

LUE MYÖS: Patteri ei lämmitä - näin ratkaiset ongelman

Alapuolella pidetään pientä rättiä venttiilistä lähes aina tippuvan veden varalta. Aukko puhdistetaan liasta ruuvimeisselillä ennen kuin sinne ruiskutetaan hieman öljyä. Uusi säätönuppi asetetaan paikalleen ja kiristetään jakoavaimella.

Seuraavaksi LVI-asentaja kokeilee, toimiiko uusi säätönuppi, ja se toimii. Nyt termostaatti pannaan vain päälle niin että se napsahtaa, ja samalla huomaa, miten lämpö alkaa levitä patterissa.

LUE LISÄÄ: Termostaatti - näin patterin termostaatti toimii

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin