Siksi onkin hyvä idea säästää vettä hankkimalla vanhan tilalle uusi vesihana, jossa veden tulo määräytyy liikkeenilmaisimen avulla. Aluksi suljetaan kuuman ja kylmän veden tulo. Jos se ei ole mahdollista, hanaa ei voi vaihtaa itse.

Kiristysrenkaat avataan jakoavaimella. Jos ne ovat tiukasti kiinni, niitä voi kopauttaa kevyesti. Hana on kiinnitetty pesualtaan alapuolelta kiristysrenkaalla, joka on poistettava. Aluksi sitä pitää kiertää putkipihdeillä, minkä jälkeen se on helppo avata sormilla. Nyt vesihana tarvitsee vain vetää ylös.

Nyt on hyvä tilaisuus puhdistaa saman tien pesualtaassa olevan aukon reunat. Uuden hanan aluslevyt ja mutteri poistetaan ja johdot työnnetään reiästä alas. Monissa uusissa hanoissa on mukana kaksi suodatinta.

Ne kiinnitetään vesijohtojen ja hanan letkujen väliin. Suodattimet asennetaan kuulaventtiilien yläpuolelle. Niiden avulla kalkki ja lika ei pääse putkista vedensekoittajaan. Suodattimet kiristetään paikalleen jakoavaimella.

Seuraavaksi kiinnitetään kuminen tiivistelevy ja kiristyslevy, jolla vesihana pysyy kiinni pesualtaassa. Lopuksi letkut kiinnitetään vesihanaan. Sen voi tehdä itse, jos hankkii uuden vedensekoittajan, jossa on taipuisat letkut kupariputkien sijaan, sillä sellainen on paljon helpompi asentaa.

Silloin ei esimerkiksi tarvitse leikata putkia sopivan pituisiksi. Sitten avataan taas veden tulo – ja uusi vettä säästävä hana on valmiina käyttöön. Veden lämpötilaa voi säätää pienestä kahvasta, ja hanasta tulee vettä vasta, kun liikkeentunnistin havaitsee käden. Ja veden tulo lakkaa, kun käsi otetaan pois.