NÄIN! Kiinnitä irronnut tulppa takaisin

Oikeilla ruuveilla ja tulpilla voi kiinnittää melkein mitä tahansa, mutta aina nekään eivät riitä. Tämä laastisaumaan kiinnitetty tulppa on löystynyt ajan kuluessa. Onneksi vika on helppo korjata vanhalla hyvällä konstilla.

Irronnut tulppa: Näin kiinnität sen uudestaan.

Laastisaumat eivät kestä kuormitusta ja liikettä. Poraa reiät tiileen, jos voit.

Johdanto

Esineiden kiinnityspaikkoja ei voi aina valita oman mielen mukaan. Joskus keittiön käsipyyheteline on kiinnitetty ainoaan mahdolliseen paikkaan, eikä kumpikaan kiinnitysruuvi ole osunut puuhun.

Aluksi pyyheteline on pysynyt paikallaan, mutta ajan kuluessa teline on heilunut niin paljon, että tulpat ovat irronneet seinästä ja niiden ympärille on tullut paljon tyhjää tilaa.

Unohda valmistulpat

Tiiliseinän laastisauma ei ole niin kiinteä, että se kestäisi jatkuvaa käsipyyhkeen nykimistä. Se tarkoittaa, ettei paraskaan tulppa pysy kiinni seinässä kovin kauan. Tulppa voi irrota seinästä myös sen takia, ettei reikää ole imuroitu kunnolla ennen tulpan asentamista.

Tässä jutussa näytetään, miten ongelma ratkaistaan vanhalla hyvällä konstilla. Se on yleensä helpompaa kuin uuden ja paremman tulpan asentaminen.

Tässäkin tapauksessa vanha konsti toimii paremmin kuin pussillinen uusia. Kestävään kiinnittämiseen tarvitaan vain pieni pala puuta ja jonkin verran puuliimaa.

Tarvittavat työvälineet

  • Käsisha
  • Taltta
  • Vasara
  • Limapullo

Ohjeet

1

Ota mikä tahansa puunpalanen tapin aihioksi. Työnnä lyijykynä reikään ja mittaa, kuinka pitkä puutapin pitää olla. Tee puutapista vähintään viisi milliä lyhyempi kuin reiästä.

2

Etsi terävä taltta. Veistä puusta palanen taltalla.

3

Veistä puutappi sopivaksi taltalla. Tämä tappi asennetaan huokoiseen laastiin, joka antaa hieman periksi, joten tapista kannattaa tehdä 3-4 milliä reiän halkaisijaa paksumpi. Teroita tikkua, jotta se uppoaa reikään helposti. Vuole tikkua lisää, jos se ei sovi reikään ensimmäisellä yrityksellä. Taltan pitää olla terävä, jotta sillä voi veistää pientä puunpalasta.

4

Levitä tappiin hieman puuliimaa. Levitä liimaa koko tapin matkalle sormella tai pienellä pensselillä.

5

Paina tapin ohut pää reikään ja lyö tappi pohjaan vasaralla. Jos tappi on liian pitkä, voit katkaista sen taltalla.

6

Ruuvaa teline takaisin seinään. Liiman kuivumista ei tarvitse odottaa. Kun ruuvi painuu tappiin, tappi laajenee ja tarttuu seinään uskomattoman lujasti.

Video

TEKNIIKAT: Kipsitulpat raskaille esineille

Kipsitulpat kestävät kovaa painoa

TEKNIIKAT: Kipsitulpat keveille esineille

Itseporautuvat kierteen kanssa tai ilman

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …