Yksi tärkeimmistä asioista on pitää kiinnityslaastiastia siistinä. Jos ei ole tarkkana, kiinnityslaastia on pian joka paikassa. Jo kiinnityslaastia sekoitettaessa on oltava tarkkana. Laatoittaja pitää 25 kilon painoista säkkiä polviensa välissä, jolloin sitä on helpompi hallita.

Lähellä on aina oltava vesiämpäri, jotta sekoitusvispilän voi huuhdella saman tien kun sitä on käytetty.Kiinnityslaasti on aina kaavittava astian reunoilta. Kun astian toista reunaa kaavitaan siistiksi, sangon sanka on aina vastakkaisella puolella.

Sanka tulee aina tälle puolelle, ja kauha kaavitaan aina toiselle puolelle. Näin kiinnityslaastia ei pääse sankaan. Jos sitä pääsee sangalle, se töhrii pian kaikki laatatkin. Kun astian reuna on pesty puhtaaksi, laattakauhaa pidetään aina tässä, kun sitä ei käytetä.

Laattojen kanssa työskenneltäessä on aina oltava valmiina sangollinen vettä ja siinä muutamia työvälineitä, kuten 6 millin saumarauta, patterisivellin, pieni harja ja sieni. Aina kun laatoittaja on kammannut kiinnityslaastia, hän huuhtelee hammastetun lastan ja ripustaa sen takaisin sankoon.

Muutkin työkalut huuhdellaan samalla tavoin aina kun niihin tarttuu kiinnityslaastia. Jos työkalut ja tarvikkeet pysyvät näin hyvässä järjestyksessä, huomaat pian, että työssä syntyy vähemmän sotkua ja myös jälki on parempaa.