Ohutrappauslaastissa on se hyvä puoli, että sitä on saatavana monen värisenä. 20 kiloon ohutrappausta tarvitaan 3,6 litraa vettä, joka sekoitetaan niin, että koostumus on voidemainen.

Tässä käytetään sekoitusvispilää, mutta jos tarkoitus on rapata suuria aloja, kannattaa käyttää betonimyllyä. Käytettäessä värillistä ohutrappauslaastia pitää varmistaa, että kaikessa laastissa on sama tuotantopäivämäärä, jottei väri vaihtele.

Älä myöskään sekoita enempää laastia kuin mitä pystyt käyttämään puolessatoista tunnissa. Jos tarkoituksena on rapata vasta muurattua seinää, kuten tässä, seinän ja saumojen on oltava täysin kuivat. Seinä on kuitenkin kostutettava joka kerta ennen työskentelyä.

Ohutrappauslaastia pannaan iso kasa teräslevylle, ja levy asetetaan seinää vasten noin 70 asteen kulmassa. Laastia vedetään nyt hyvin ohut kerros seinän alareunasta ylöspäin.

Tähän tehdään nyt täysin peittävä rappaus, joten on tärkeää, että koko seinälle tulee yhtenäinen laastikerros. Laastin levittäminen reunoille saattaa sujua helpommin laattakauhalla. Kun ohutrappauslaasti on levitetty koko pinnalle, seinä käsitelläänhiertimellä.

Hierrintä hierotaan pyörein liikkein, ja sillä painetaan laasti tiukemmin kiinni pintaan. Täysin peittävää rappausta voi käyttää ulkoseinissä tai kuten tässä värikkään sisäseinän tekemiseen. Kun rappaus on kuivunut, muurin saumat ovat nyt hieman vaaleammat ja erottuvat selvemmin.