Tee Itse -kurssi: Rakenna kevytbetonista

Sitä on helppo työstää, siitä on helppo rakentaa ja siitä on väliseinistä aina kylpyhuoneen kalusteisiin.

Kevytbetoni, kaasubetoni, kevytbetoniharkko, kevytbetonilaatta. Riippumatta siitä, millä nimellä tätä sementistä, hienosta hiekasta, vedestä ja masuunikuonasta tehtyä rakennusmateriaalia kutsutaan, kyse on pohjimmiltaan yhdestä ja samasta tuotteesta.

Useimmiten käytettyjä ovat kevytbetonilaatat, ja niitä on helppo sahata, porata ja jyrsiä. Kevytbetoni on myös mitä parhainta tee-itse-materiaalia, koska sitä on helppo liimata yhteen ja ankkuroida jo olemassa oleviin seiniin.

Laattoja käytetään yleensä hylly- ja penkkimateriaaleina kylpyhuoneissa ja apukeittiöissä, koska sienet ja laho eivät iske epäorgaaniseen materiaaliin. Mahdollisuuksia on kuitenkin paljon enemmän: voit rakentaa lisäseiniä, ovikaaria ja vaikkapa suihkunurkkauksia.

LUE LISÄÄ: Näin käytät kevytsoraharkkoja

Opit nämä asiat Tee Itse kevytbetonikurssilla

Kurssi julkaistiin Tee Itse -lehdessä vuonna 2007. Kurssissa on 4 osaa ja 10 sivua:

  • Osa 1: Rakenna kevytbetonista Sitä on helppo työstää, siitä on helppo rakentaa ja siitä on väliseinistä aina kylpyhuoneen kalusteisiin.
  • Osa 2: Seinään kiinnitys Kevytbetoni on sillä rakennettaessa kiinnitettävä tukevasti seinään. Pelkkä liima ei riitä.
  • Osa 3: Kauniit pinnat Kun käytät rakentamiseen kevytbetonia, voit itse valita, miltä pinta valmiina näyttää. Kevytbetonipintaa voi kitata, rapata, maalata, tapetoida tai kaakeloida. Jos esivalmistelut on tehty huolella, työkin on helppoa.
  • Osa 4: Kevytbetonia edistyneemmille Kevytbetoni sopii moneen muuhunkin kohteeseen kuin yksinkertaisten hyllyjen ja seinien rakentamiseen. Kevytbetonista voi toteuttaa oviaukkoihin kaaria tai rakentaa pyöreän suihkunurkkauksen. Lue lisää artikkelista!

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Muuraus