Telattava tasoite tarttuu seinään hyvin, ja sillä on paljon helpompi työskennellä kuin perinteisellä tasoitteella.

Telattava tasoite tarttuu seinään hyvin, ja sillä on paljon helpompi työskennellä kuin perinteisellä tasoitteella.

Seinän ylitasoittaminen eli kokonaan tasoittaminen näyttää helpolta, kun ammattimaalari levittää tasoitteen seinälle pitkällä lastalla ja tasaisilla vedoilla. Työn jälki on täydellistä. Todellisuudessa ylitasoittaminen on vaikeaa eikä sovi ensikertalaiselle. Telattava tasoite sen sijaan sopii kaikille.

Se on ohutta, ja sitä on helpompi käyttää kuin tavallista tasoitetta. Jos pohjatyöt on tehty huolellisesti, telattava tasoite on helppo levittää seinälle siistiksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Aluksi pitää kuitenkin varmistaa, että seinä on suora, puhdas ja valmis tasoittamista varten.

LUE LISÄÄ: Helppo ja tehokas varsihiomakone

5 TELATTAVAN TASOITTEEN ETUA

  • VARMUUS Telalla levitettävä tasoite tarttuu seinään perinteistä tasoitetta varmemmin. Telattava tasoite on perinteistä tasoitetta ohuempaa, joten sen liimautumisominaisuudet ovat huomattavasti paremmat.

  • NOPEUS Upota tela astiaan, levitä tasoite seinälle ja tee sama uudestaan. Telattavan tasoitteen levittäminen on nopeaa tavalliseen tasoitteeseen verrattuna. Dana Limin mukaan telalla levittäminen on 40 prosenttia nopeampaa.

  • HELPPOUS Kun tasoite on levitetty seinälle telalla, sen pinta pitää tasoittaa sileäksi teräslastalla. Se on todella helppoa, sillä tasoitekerros on ohut tavalliseen tasoitteeseen verratuna. Tasoitetta levitetään vain 1–2 millin kerros.

  • KEVEYS Tasoittaminen on raskasta työtä, ja se pitää tehdä nopeasti, jotta tasoite ei ehdi kuivua. Telalla levitettävä tasoite säästää niin selkää, olkapäitä kuin käsivarsiakin, sillä työ sujuu nopeammin ja fiksummin.

  • SIISTEYS Telalla levitettävää tasoitetta ei tarvitse hioa pois seinästä samaan tapaan kuin perinteistä tasoitetta. Hiomalevyä ei tarvitse heiluttaa lähellekään niin paljon kuin tavallisesti, sillä tasoitekerros on paljon ohuempi.

LUE LISÄÄ: Pikaopas tasoitteista

Lataa ohjeet ja tasoita seinät telattavalla tasoitteella

Ohjeissa näytetään vaihe vaiheelta, miten tasoitat seinät telattavalla tasoitteella ja mitä materiaaleja siihen tarvitaan. Näytämme muun muassa, miten valmistelet seinän tasoittamista varten. Puhtaat seinät ovat ratkaisevat tärkeät siistin ja tasaisen lopputuloksen kannalta.