PU-maali on nerokasta

Polyuretaanimaali eli lyhyemmin PU-maali tekee lattialle naarmunkestävän pinnan, joka on lähes epoksin tasoinen laadultaan, mutta PU-maalia on helpompi käyttää ja se on edullisempaa.

PU-maali on nerokasta

Polyuretaanimaali on kestävä ja helppo vaihtoehto akryylimaalille.

Polyuretaania käytetään yleisesti niin joogahousuissa kuin pesusienissäkin. Kun sitä lisätään lattiamaaliin, tuloksena on tuote, joka käyttäytyy tavallisen maalin tapaan mutta tuottaa paljon kovemman ja vastustuskykyisemmän pinnan kuin muut maalit. Tämä tekee tuotteesta itsestään selvän valinnan useimpiin kodin tiloihin.

PU-maalista ei tule yhtä kovaa kuin epoksimaalista, mutta se on helppokäyttöisempää ja edullisempaa kuin epoksi. PU-maali sopiikin useimpiin tee se itse -töihin autotallin lattian tai varastotilan maalaamista lukuun ottamatta.

Epoksia halvempi

PU-maali sijoittuu hinnaltaan tavallisten akryylimaalien ja epoksimaalien välille:

  • 3 litraa akryylimaalia: 35 euroa
  • 3 litraa PU-maalia: 55 euroa
  • 3 litraa epoksimaalia: 85 euroa

Helppokäyttöinen

PU-maali käyttäytyy tavallisen maalin tavoin. Maali sekoitetaan astiassa ja levitetään telalla tai siveltimellä tavalliselle pohjamaalille. PU-maalin etuna epoksimaaliin verrattuna on se, että sen kovettumiseen menee muutama tunti. Siksi käyttämätön maali voidaan laittaa syrjään ja käyttää toisella kertaa.

Useita käyttökohteita

PU-maalia voi käyttää sekä puulle että betonille. PU-maali on diffuusioavointa, joten sitä voi käyttää myös esimerkiksi kellarin lattiaan ilman, että se lohkeilisi. Lisäksi PU-lattiamaali soveltuu ulkokäyttöön katetuissa tiloissa, kuten terasseilla.

Vahvempi kuin muut maalit

PU-maalilla maalatut lattiat kestävät paremmin naarmuuntumista kuin muilla lattiamaaleilla maalatut lattiat. PU-maalista ei tule yhtä kovaa kuin epoksimaalista, mutta se ei olekaan tarpeen tavallisissa asunnoissa, vaikka siellä asuisi lapsia ja lemmikkejä ja vaikka huonekaluja siirreltäisiin.

Helppo kunnossapito

PU-maali kestää puhdistusta peruspuhdistusaineella ja vedellä. PU-maalin etuna on myös se, että sen päälle voidaan maalata muita maaleja, kun pinta on ensin puhdistettu ja hiottu. Vertailun vuoksi epoksi­maali on poistettava kokonaan tai sen päälle on levitettävä lisää epoksimaalia.

Voidaan sävyttää monissa väreissä

PU-maalia on saatavana kiiltoasteeseen 30 asti, ja sitä voidaan sävyttää kaikissa väreissä. Vertailun vuoksi epoksimaalien kiiltoaste alkaa 90:stä, mikä on melkoisen kiiltävä.

    Lisää samasta aiheesta Maalaus