Uusi maalaustela pystyy imemään jopa puoli litraa maalia, ja jotta syntyisi siistiä jälkeä, telaan on otettava tarpeeksi maalia. Maalaaminen aloitetaan noin telan leveyden verran reunasta, johon levitetään paksu maalikerros, kun maalataan ensimmäinen kaista.

Sen jälkeen maali levittyy sivulle. Telaa ei saa painaa, sillä siitä jää rumat reunat. Samalla on kuitenkin huolehdittava, että tela pysyy koko ajan tiukasti kiinni seinässä. Näin maalia roiskuu mahdollisimman vähän.

Kun noin kolme kaistaa on maalattu, telaan otetaan lisää maalia. Maalia ei saa pihistellä, vaan on huolehdittava siitä, että telassa on paljon maalia.Taas aloitetaan keskeltä, josta maali leviää reunoille.

Jotta maalauksen rakenne olisi yhtenäinen koko seinällä, maalataan telalla myös reunat, jotka maalattiin aiemmin siveltimellä. Kun koko seinä on maalattu, pinta tasoitetaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että telasta jääneet jäljet poistetaan telaamalla kevyesti koko vastamaalattu seinä. Ammattilaiset käyttävät tätä menetelmää sekä kattoihin että seiniin.