Värin töppäämiseen käytetään töppäriä. Ettei se löystyisi, käytetään teipinpalasta, joka tekee siveltimestä jäykemmän. Ennen maalin töppäämistä töpätään kokeeksi muutama kerta paperille, jotta maali levittyisi tasaisesti.

Väriä ei pidä yrittää maalata, sillä vain sapluunan avulla töppäämällä reunoista tulee mahdollisimman selvärajaiset. Kun nurkka on valmis, sapluunaa siirretään niin, että kuvio jatkuu. Tässä on oltava varovainen, ettei maalia mene valkoiselle taululle. Kun sapluuna on paikallaan, jatketaan työskentelyä.

Reunuksen ympärille maalataan viiva eli tehoste. Siihen tarvitaan kapeaa sivellintä eli viivasivellintä ja lovettua viivoitinta. Loven ansiosta väriä ei leviä viivoittimen alle.

Tehosteeseen käytetään samaa maalia kuin reunuksen, mutta sitä ohennetaan niin, että puolet siitä on maalia ja puolet vettä, jotta viivasta tulee ohut.

Aluksi on aina maalattava pari koeviivaa, jotta näkee, onko maalin koostumus sopiva. Jos maali on liian paksua, sillä ei voi maalata siistiä ohutta viivaa. Jos käytetään uutta sivellintä, voi joutua leikkaamaan hieman harjaksia siveltimen leveältä sivulta.

Maalaaminen aloitetaan aina maalattavan kohteen ulkopuolelta, jolloin saavutetaan paras tulos. Siksi molempiin päihin laitetaan maalarinteippiä niin että viivan maalaamisen voi aloittaa teipin päältä. Kun teippi on kiinnitetty, asetetaan viivoitin paikallaan ja maalataan viiva.

Maalari vetää sivellintä aina samaan suuntaan. Sivellintä ei saa painaa, sitä on vain vedettävä viivoitinta pitkin. Kun toinen puoli on valmis ja kuivunut, laitetaan taas maalarinteippiä siihen kohtaan, josta viiva alkaa toisella puolella.

Viivojen pitäisi tulla täsmälleen samaan kohtaan. Sama toistetaan reunuksen toiselle puolelle tulevan tehosteviivan kohdalla. Viivoitinta pitkin on maalattava noin viidestä seitsemään kerrosta, jotta maali peittää kunnolla ja viivasta tulee terävä. Kun viimeinen viiva on valmis, maalarinteippi poistetaan ja tehoste on valmis.