Aluksi seinille sivellään seinäliimaa. Maalari käyttää tähän telaa niin, että liima jakautuu tasaisesti koko seinälle. Ensimmäinen vuota asetetaan seinälle niin, että se menee sekä ylä- että alareunan yli.

Kun vuota on varmasti suorassa, se hangataan paikalleen tapettiharjalla tai kumilastalla niin, että tapetti painuu liimaa vasten, ja mahdolliset ilmakuplat poistuvat. Kun lattialistaa vasten pidetään leveää lastaa, ylimääräisen tasoitepetin saa helposti leikattua suoraan.

Jos kokonaiselle vuodalle ei ole tilaa, mitataan mistä kohtaa se on leikattava. Kun seuraava vuota asetetaan paikalleen, sen on tultava noin 2 cm edellisen päälle. Vuota siloitetaan tapettiharjalla.

Jotta vuodat tulevat täsmälleen vastakkain, katkoteräveitsellä tehdään viilto tarkalleen keskelle sitä kohtaa, jossa vuodat ovat päällekkäin. On tärkeää, että terä on aivan terävä, jotta leikkauksesta tulee siisti.

Päällimmäisestä vuodasta leikattu kaistale irtoaa itsestään, mutta sisempi kaistale pitää ujuttaa esiin katkoteräveitsen kärjellä ja vetää pois. Lopuksi sauma harjataan tapettiharjalla. Valmis sauma on lähes huomaamaton.