Meisselin avulla irrotetaan kivi siitä kohtaa, johon teline tulee. Telineen varsi tulee reikään, joka kaivetaan muoviputken avulla. Putki hakataan maahan, nostetaan ylös ja tyhjennetään mullasta.

Tämä toistetaan muutaman kerran, kunnes putki on kiveyksen tasalla. Putken ympärille lisätään soraa aivan kuten tavallista kiveä asennettaessa. Seuraavaksi leikataan poistettu kivi niin, että se voidaan asettaa putken ympärille. Seuraavaksi leikataan merkittävä kohta niin, että putki tulee kiven keskelle.

Kiven leikkaamiseen tarvitaan kulmahiomakone, joka aiheuttaa sen verran melua ja pölyä, että tarvitaan kuulo- ja hengityssuojaimia. Aluksi kivi leikataan keskeltä kahtia niin että vain toista puolta tarvitsee muotoilla.

Seuraavaksi leikataan hieman kumpaakin viivaa pitkin. Vielä ei leikata koko matkalta, sillä aluksi on leikattava poikittaisviivan kohdalta kiven yläreunasta.

Sitten sivut leikataan kokonaan. Poikittaisleikkaus on liian pieni tehtäväksi kulmahiomakoneella, mutta kun ylhäältä on leikattu vähän matkaa, kappaleen voi naputella irti taltalla tai meisselillä.

Nyt kivi on leikattu niin, että se sopii hyvin putken ympärille. Sitten kivi asetetaan paikalleen, mutta putki on hieman vinossa niin että sitä on hieman suoristettava, että kivelle jää tilaa. Kiven toinen puoli asetetaan reikään ja siihen tehdään merkintä putken mukaan.

Merkinnän kohdalta isketään meisselillä pois palanen kerrallaan. Sitten kivi asetetaan aukkoon, ja se sopii täydellisesti. Kivi naputetaan paikalleen varovasti rautakangen ja välikappaleen avulla.

Sen jälkeen saumoihin levitetään saumahiekkaa. On huolehdittava varsinkin siitä, että sitä tulee putken ympärille. Nyt reikään voi asettaa kuivaustelineen tai esimerkiksi päivänvarjon.