Hio puu karkealla, esimerkiksi numero 40:n hiekkapaperilla. Pintaa ei tarvitse hioa kovin huolellisesti. Riittää, kun enin osa karheista tikuista poistetaan. Raakapuuta ei pidä hioa hiekkapaperilla käsin, sillä siitä saa vain tikkuja sormiin.

Käytä siis taso- tai epäkeskohionakonetta. Tässä on hiottu yksi lauta.Ensin maalataan vasemmalla oleva raakalauta ja sitten hiottu lauta. Monien epätasaisten kohtien ja tikkujen takia raakalaudan imupinta on suuri.Hiotussa laudassa on paljon vähemmän maalia imevää pintaa, ja lopputuloksesta näkee eron selvästi.

Maalia on paljon helpompi levittää hiottuun pintaan, ja sen lisäksi sama määrä vielä riittää paljon pidempään. Maalia tarvitaan ehkä vain noin puolet raakalautaan kuluvasta, jos puun pintaa hiotaan ensin.

Toimitus suosittelee: Tarkista kosteus ennen maalaamista!

Ulkona olevien puiden kosteusprosentin pitää olla alle 18, ennen kuin niitä voi maalata. Jos puut ovat kosteampia, kosteus jää puun sisään. Vesi löytää aina tiensä ulos, joten maalaamiseen käytetty vaiva menee hukkaan, kun maali rapisee irti muutamassa kuukaudessa.

Siksi suosittelemme, että käytät kosteusmittaria ennen maalaamista.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä näet videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista: