Hio puu karkealla, esimerkiksi numero 40:n hiekkapaperilla. Pintaa ei tarvitse hioa kovin huolellisesti. Riittää, kun enin osa karheista tikuista poistetaan. Raakapuuta ei pidä hioa hiekkapaperilla käsin, sillä siitä saa vain tikkuja sormiin.

Käytä siis taso- tai epäkeskohionakonetta. Tässä on hiottu yksi lauta.Ensin maalataan vasemmalla oleva raakalauta ja sitten hiottu lauta. Monien epätasaisten kohtien ja tikkujen takia raakalaudan imupinta on suuri.Hiotussa laudassa on paljon vähemmän maalia imevää pintaa, ja lopputuloksesta näkee eron selvästi.

Maalia on paljon helpompi levittää hiottuun pintaan, ja sen lisäksi sama määrä vielä riittää paljon pidempään. Maalia tarvitaan ehkä vain noin puolet raakalautaan kuluvasta, jos puun pintaa hiotaan ensin.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Käytä kosteusmittaria, ennen kuin maalaat puuta!

Jos puu maalataan kosteana, maali kuoriutuu myöhemmin irti, kun puussa oleva kosteus nousee pintaan ja haihtuu ilmaan. Pahimmassa tapauksessa maalin alle jäänyt kosteus lahottaa puun. Suosittelemme, että mittaat puun kosteuden ennen maalaamista kosteusmittarilla. Jos puun kosteusprosentti on korkeampi kuin 15, odota, kunnes aurinko ja tuuli ovat kuivattaneet puun.

Saat juuri nyt monitoimitunnistimen, jossa on kosteusmittari sekä 2 numeroa Tee Itse -lehteä.

Kyllä, kiitos: haluan nähdä tunnistimen!