Ylivoimainen upotussaha. Se on kallis, mutta valioluokkaa.

Ylivoimainen upotussaha. Se on kallis, mutta valioluokkaa.

Festoolin upotussaha on ammattilaisen salainen ase. Kone sahaa suorassa linjassa, tekee siistiä jälkeä, ja sen terän voi painaa läpi levyn keskeltä.

Upotussahat maksavat yleensä noin 400 euroa, mutta Festool TS 75 EBQ-Plus-FS on yli kaksi kertaa kalliimpi. Tuhat euroa on paljon rahaa, mutta upotusahassa on vastinetta koko rahan edestä. Koneessa on paljon nerokkaita yksityiskohtia, jotka kertovat, että saha on ehdotonta huippuluokkaa.

Festoolin upotussahan siistit ominaisuudet

Festool upotussaha

1. Suorat linjat – ohjainkisko on upotussahan tärkein varuste. Kiskon pohjassa on kaksi luistamatonta kumilistaa, jotka pitävät kiskon lujasti paikallaan. Koneen mukana tulee 140 sentin kisko.

2. Helppo teränvaihto – FastFix on Festoolin nopea ja turvallinen teränvaihtojärjestelmä. Terä lukittuu ja painuu sahan alle vihreää kahvaa nostamalla. Sen jälkeen terää on helppo käsitellä.

3. Halkaisukiila – Kiila nousee automaattisesti sahan sisään, kun terä painuu kiinni puuhun. Kun terä liikkuu eteenpäin, halkaisukiila laskeutuu sahausuraan, painaa puun puolet irti toisistaan ja estää terää juuttumasta kiinni.

4. Pölytön työskentely – pölynimurin liitin kääntyy 360 astetta. Se tarkoittaa, että imurin letku on helppo pitää pois tieltä kaikissa työasennoissa.

5. Siistit sahauspinnat – sahan oikealla puolella on vihreä suojus, joka painetaan tiukasti sahattavaa pintaa vasten. Suojuksen paine estää pinnan lohkeamisen ja tikkuuntumisen. Ohjainkisko huolehtii samasta asiasta terän vasemmalla puolella.

Muut hyvät yksityiskohdat

Vahva moottori
Sahan teho on 1 600 wattia. Voimaa tarvitaan, sillä terä sahaa 75 millin syvyydeltä.

Pikajarrutus
Saha jarruttaa nappia painamalla, ja terä pysähtyy alle kahdessa sekunnissa.

Tasainen nopeus
Kierroslukua säädetään elektronisesti. Tasainen nopeus auttaa sahaamaan siististi.

Pitkä käyttöikä
Upotusahan akselissa on yleensä kaksi laakeria, mutta tässä sahassa niitä on kolme. Se vähentää sahan kulumista, pidentää sen käyttöikää ja tekee sahaamisesta tasaisempaa.

Vaihdettava johto
Virtajohto liitetään koneessa olevaan pistorasiaan. Se tarkoittaa, että johdon voi vaihtaa uuteen tai neljän, 7,5 tai kymmenen metrin johtoon.

Ei takapotkua
Terä on kiinnitetty liukuliittimellä, joten kone ei potkaise, vaikka terä juuttuu kiinni puuhun.

Lämpövarmistin
Koneen kierrokset laskevat, jos moottori kuumenee liikaa. Se estää moottorin ylikuumenemisen.

Pehmeä käynnistys
Moottorin kierrosluku nousee asteittain, joten kone ei nykäise eteenpäin, kun se käynnistetään.

Voit lukea täältä lisää siitä, miten käytät upotussahaa