Tee Itsen testitoimittajan pesti on unelmatyö ihmiselle, joka on innostunut tekniikasta, työkaluista, kipinöistä, lastuista ja kovaäänisistä koneista. Sain leikkiä kuluneen vuoden aikana yli 200 työkalulla. Siksi minulla on hyvä tuntuma siihen, mitä työkalumaailmassa tapahtuu ja mistä päin tuuli puhaltaa.

Työkalut ovat muuttuneet viime vuosina yhä pienemmiksi mutta kehittyneet samalla entistä vahvemmiksi. Sama suunta jatkui tänä vuonna. Kehityksen tulokset näkyvät esimerkiksi minirälläkässä, joka näyttää aivan leikkikalulta mutta pistää tosissaan kampoihin isoille, verkkovirralla toimiville koneille. Muutos näkyy myös akkumoottorisahoissa, jotka ovat jo melkein yhtä voimakkaita kuin bensamoottorisahat ja toimivat useita tunteja kerrallaan, mutta eivät melua tai haise pakokaasulta.

Akut ovat koko ajan vahvempia, minkä ansiosta markkinoilla on koneita, joita ei olisi voinut edes kuvitella muutama vuosi sitten. Oikealla puolella näkyvä, vuoden ylivoimainen voittaja on juuri sellainen työkalu.

Olen koonnut tältä sivulta ladattavaan juttuun omat suosikkityökaluni. Ne on jaettu osastoihin:

  • poraaminen ja ruuvaaminen
  • sahaaminen
  • leikkaaminen ja hiominen
  • pihatyökalut

Mukavia lukuhetkiä.

Martin Mogensen,
Tee Itsen testitoimittaja