**_Johdot ovat out!

  1. Akut joka laitteeseen Verkkovirralla toimivat koneet alkavat olla muinaisjäänteitä. Akkukoneet ovat tehneet tuloaan jo pitkään, vaikka niistäkin on nähty välillä suorastaan surkeita versioita.

Viime vuonna akuista tuli viimein niin vahvoja, että markkinat täyttyivät tehokkaista akkutyökaluista. Kauppoihin tuli myös koneita, jotka olivat aikaisemmin toimineet vain verkkovirralla._**

Vuoden 2016 työkalut

Työkalut ovat entistä pienempiä, mutta yhtä tehokkaita!

2. Uutta tekniikkaa

Jotkut työkaluvalmistajat tuntuvat ajattelevan, että hyvän koneen pitää olla raskas. Muutosvastarinnasta huolimatta kehitys kulkee vääjäämättä pienempiä ja kevyempiä työkaluja kohti.

Yhä useammat työkaluvalmistajat hyödyntävät koneissaan uusia, kestäviä materiaaleja, fiksuja teknisiä ratkaisuja sekä ennen kaikkea parempia akkuja.

Pienestä koneesta on iso hyöty esimerkiksi kirvesmiehelle, joka joutuu nostamaan porakoneen ilmaan satoja kertoja päivässä. Kevyet koneet vähentävät myös tavallisen kotinikkarin niskakipuja ja jomotuksia.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja katso vuoden 2016 parhaat työkalut.

Vuoden 2016 työkalut

Tegra on tuonut markkinoille uusia, hienoja työhanskoja.

3. Tee työstä yhtä juhlaa!

Työnteon pitää olla sekä miellyttävää että mukavaa niin ammattilaisille kuin kotitarveremontoijillekin. Ammattilaisille suunnattujen varusteiden mukavuuteen on kiinnitetty huomiota jo pitkään.

Hienoimmat mallit ovat yhä niin kalliita, että ne on tarkoitettu lähinnä päivittäiseen käyttöön. Mikään ei kuitenkaan estä kotinikkaria hankkimasta valioluokan varusteita. Etenkin työhanskojen kehitys on ollut nopeaa.

Iänikuiset näppylähanskat ovat saaneet rinnalleen laajan valikoiman nykyaikaisia, fiksuja materiaaleja ja tiettyihin töihin räätälöityjä käsineitä, joissa on erilaisia toimintoja.

4. Älykkäät työkalut

Älykäs työkalu voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että se sopii yhteen muiden laitteiden kanssa. Ryobin Phone Works -sarja on hyvä esimerkki älypuhelimeen yhdistettävistä työkaluista. Puhelimeen yhdistetyllä työkalulla voi tehdä asioita, joihin tarvitaan näyttöä.

Testasimme etäisyysmittarin, laservatupassin, tarkistuskameran, kosteusmittarin ja infrapunalämpömittarin, ja ne kaikki toimivat hyvin. Laitteet ovat kuitenkin vielä uusia ja vaativat jatkokehittelyä, ennen kuin niistä tulee oikeasti älykkäitä.

LUE MYÖS: Tee se itse-miehen mobiilityökalu