Akut eivät enää ole pelkästään pientyökalujen voimanlähteitä, vaan nykyisin mm. suuret ja tehokkaat katkaisu/jiirisahat sekä jopa järeät puutarhatyökalut käyvät akkujen voimalla.

Akkujen tekniset ratkaisut ovat kehittyneet vauhdikkaasti, ja samanaikaisesti myös työkalujen moottoreita on kehitetty siten, että ne toimivat paremmin ja pidempään akkuenergialla.

Akut soveltuvat erityisesti hiiliharjattomien, hyvin vähän energiaa kuluttavien moottoreiden voimanlähteiksi, mutta lopulta akkujen ampeerituntimäärien (Ah) huima kasvu on määritellyt marssitahdin. Akkujen voltit kertovat jännitteestä, ampeeritunnit puolestaan kuvastavat sitä, kuinka pitkään akku pystyy ylläpitämään ko. jännitteen. Viime vuosina tämä aika on vähintäänkin tuplaantunut.

Siinä missä 1,5 Ah oli aiemmin akun vakioampeerituntimäärä, monissa akuissa määrä on nykyään 4 tai 5, tai jopa 6 Ah.

Juuri nyt työkalutuottajien välillä on kiivas kilpajuoksu ampeeritunneista, mutta myös muihin ominaisuuksiin panostetaan paljon, sillä mm. akun painolla, latausajalla ja -menetelmällä sekä vedensietokyvyllä on suuri merkitys. Ammattilaisille tarkoitettujen akkujen kehitystyö kulkee etunenässä, ja jos työ etenee nykyiseen tahtiin, ammattilaislaitteiden nerokkaimmat ominaisuudet näkyvät jo muutaman vuoden päästä nikkareidenkin laitteissa. Tämä ilahduttaa varmasti kaikkia.