On todella ärsyttävää, jos työkohdetta ei työskenneltäessä pysty valaisemaan tehokkaasti. Tällöin työnteon tarkkuus ja mielekkyys kärsii, eikä tuloksen siisteydestäkään aina ole takeita. Hyvän lampun/ valon tulisi kuulua jokaisen kunnon nikkarin työkalupakkiin.

Työvaloissa on nykyään mistä valita. Erityisesti akun käyttömahdollisuus energiaa säästävien valodiodien kanssa on mullistanut markkinoiden valikoiman, eikä työtä ole enää pakko tehdä vain siellä, missä on lähin pistorasia. Valon lähteistä kyetään nykyään tekemään todella pienikokoisia ja käteviä.

Lisäksi akkuvalaisimista on tullut äärettömän tehokkaita, eikä lampun käyttäjän tarvitse enää olla riippuvainen lähellä sijaitsevasta pistorasiasta. Monet työkaluvalmistajat ovat perinteisesti ajatelleet työvalon jonkinlaiseksi lisäostokseksi, joka hankitaan varsinaisen työkaluostoksen yhteydessä ja ilman akkua. Näin on usein ollut tapana esimerkiksi pora/ruuvikoneidenmyynnin yhteydessä: tämä koskee esimerkiksi Metabon ja Makitan valaisimia.

Toisaalta esimerkiksi Knipexilla ja Boschilla on työvaloja, jotka ovat täysin itsenäisiä tuotteita, ja jotka on jo valmiiksi varustettu omalla akulla.