Kokosimme vuoden 2015 akkutoimisten työkalujen valikoimasta parhaat. Tässä ovat vuoden akkutyökalut.

HITACHI P 18DSL

HitachiJää ehkä haaveeksi, sillä tämä ON kallis laite. Hitachin 18 V:n akkusähköhöylä on superupea, sen höyläysleveys on 82 mm ja nopeus 16 000 kierrosta minuutissa.

Laitteen mukana saa kaksi 5 Ah:n akkua, ilmajäähdytteisen latauslaitteen, kovametalliterän, suuntaisohjaimen ja tukevan kuljetussalkun.

Hinta noin 630 € - www.hitachi-powertools.fi

BOSCH PAS 18 LI

BoschBosch esitteli tänä vuonna pieneen imurintarpeeseen soveltuvan, käteen sopivan akkuimurin, joka varmasti löytää paikkansa verstailla.

Imuteho on riittävä: imuri poistaa esimerkiksi sahanpurua ja pienempiä lastuja, ja suodatinkotelo on helppo irrottaa tyhjennyksen ajaksi.

Hinta noin 70 € (ilman akkua ja laturia) - www.bosch.fi

MAKITA DMR106B

Makita

Kestävä akkutoiminen työmaaradio, josta on iloa kerta kerran jälkeen. Langaton kännykkäyhteys nostaa radioiden rimaa kertaheitolla.

Radion voi kytkeä sähköverkkoon tai käyttää sitä kaikilla Makitan 7,2–18 voltin akuilla. USB-liitäntä mahdollistaa myös kännykän lataamisen radion avulla, ja lisäksi laitteessa on 2 AUX-pistoketta MP3/ipod/iphonea varten.

Hinta noin 160 € - www.makita.fi

DEWALT XR DCV582

Dewalt

DeWaltin pieni, näppärä 4,5 kg painava pölynimuri imee sekä pölyä että nesteitä. Laitteessa on erinomainen, pestävä erikoissuodatin.

Imuri toimii 4,4 ja 18 voltin akulla sekä 230 voltin verkkovirralla, ja siinä on äärimmäisen tehokas HEPA-suodatin, joka kerää 99,97 % kaikesta pölystä ja jopa 0,3 mikronin kokoisista pienhiukkasista.

Hinta noin 250 € (ilman akkua ja laturia) - www.dewalt.fi

SKIL 2055 MA

Skil

Akkutoimiset saumapistoolit ovat nykyisin hyvin yleisiä, mutta hintojensa vuoksi yhä nikkareiden ulottumattomissa. Skilin uudesta, kätevästä saumapistoolista kannattaa maksaa, sillä se on sekä nopea että tarkka.

Pistoolissa on säädettävä nopeus ja kun kytkimestä päästää irti, mäntä vetäytyy automaattisesti hieman taaksepäin. Näin massaa ei mene turhaan hukkaan eikä se tavalliseen tapaan sotke paikkoja tullessaan pistoolista ulos, kun kytkimestä on jo päästetty ote.

Hinta noin 150 € - www.skil.com

RYOBI R18N18G-0

RyobiSe aika on ohi, jolloin naulaimia pystyi käyttämään vain meluavan kompressorin tai kalliin kaasupatruunan avulla. Tällä saralla akkujen kehitys on todella tehnyt selvää jälkeä.

Ryobi on osana isoa 18 V:n ONE+- järestelmäänsä kehittänyt myös tehokkaan ammattilaislaatuisen naulaimen, joka on tuota pikaa tulossa markkinoille. Laitteella voi ampua 16–51 mm:n nauloja, ja sen laukaisunopeus on jopa 60 naulaa minuutissa. Yksi 1,5 Ah:n akku riittää 700 naulan iskemiseen kertalatauksella. Eli siitä vain töihin!

Hinta noin 250 € (ilman akkua ja laturia) - www.ryobitools.fi

METABO PA 14.4-18 LED-USB

MetaboKaikille, jotka omistavat entuudestaan Metabon akun, on tarjolla erikoisen kätevä pieni uutuustuote.

Saksalaisyritys on nimittäin valmistanut akkutyövalon, jonka takana on USB-liitäntä. Sen ansiosta akusta voi todella helposti siirtää virtaa esim. älypuhelimiin ja tabletteihin. Yhdistettyä virta-adapteria/valaisinta voi käyttää kaikkien Metabon 14,4 ja 18 V:n liukutoimisten akkujen kanssa.

Hinta noin 50 € - www.metabo.fi

Oletko tilaaja? Katso tästä vuoden työkalut

Lehden tilaajana voit hakea kaikki vuoden parhaiden työkalujen tiedot saman tien – lahjalista on hetkessä valmis!

Jos et ole lehden tilaaja, korjaat asian nopeasti täällä vain 2,90 eurolla. Saat heti tilaajanumeron, jonka avulla voit päivittää käyttäjäprofiilisi ja saat käyttöösi Tee Itsen KOKO materiaalin.