Ulkoinen luuranko antaa yliluonnolliset voimat, ja sen avulla voidaan käsitellä hyvin raskaita työkaluja.

Ulkoinen luuranko antaa yliluonnolliset voimat, ja sen avulla voidaan käsitellä hyvin raskaita työkaluja.

Vahvemmaksi ulkopuolisen tukirangan avulla

Idea on peräisin aseteollisuudesta. Eksoskeleton, vartalon päälle kiinnitettävä tukiranka, on jo teollisessa tuotannossa. Tukiranka antaa käyttäjälleen yli-inhimilliset voimat, jolloin säästyy raskaiden työkalujen käytöltä tai voi nostaa valtavia esineitä omia voimia käyttämättä.

Ajan kuluessa ideaa voisi jalostaa kotikäyttöön tai vuokrattavaksi työkaluksi rakennustarvikeliikkeisiin. Sen avulla voisi siirrellä puunrunkoja ja käyttää raskaita työkaluja, vaikka ei itse olisi erityisen voimakas.

Anna työkalun ohjata liikkeitäsi

Kaikkeen on päästävä helposti käsiksi, jotta uuden luominen helpottuisi. Israelilainen tietotekniikan professori Amit Zoran Jerusalemin juutalaisesta yliopistosta on tutkinut tätä aihetta.

Tutkimustyön konkreettisena tuloksena on pieni käsijyrsin, joka ei vain ohjaa kättä vaan todella liikuttaa sitä tietokoneen kanssa yhteistyössä. Laite tietää jyrsittävän muodon ja pysäyttää käsijyrsimen, jos se eksyy suunnitellun kuvion ulkopuolelle.

NÄMÄKIN OVAT PIAN ARKEA…

? Älykkäät robotit tekevät työn ? Sähköä ja bensiiniä ei enää tarvita ? Pukeudumme työkaluihin ? Tulostamme itse tarvittavat välineet ? Tietokoneet tuovat mahdollisuuksia

LATAA KOKO JUTTU ja katso, mistä voit nauttia 5, 10 ja 20 vuoden kuluttua.