Kaikille testatuille pölynimureille on yhteistä se, että ne imevät sekä vettä että pölyä ja jopa varsin karkeita höyläyslastuja. Sen sijaan eroja paljastuu siinä, kuinka isoja suupaloja imurit nielevät putken tukkeutumatta.

Syyksi paljastuu suuttimen muotoilu. Mitä litteämpi suutin, sitä helpommin se tukkeutuu karkeista lastuista. Tarkista siis laitteen suuttimet.

Tarkista myös, voiko imuriin kytkeä pistosahan tai epäkeskohiomakoneen. Vältyt todella paljolta pölyltä verstaallasi (ja kurkussasi), jos saat pölyt imettyä suoraan työpöydältä imurin suljettuun säiliöön. Lisäksi joissakin laitteissa oleva auto-toiminto on ominaisuus, jota kannattaa pitää silmällä laitetta valittaessa. Toiminnon ansiosta pölynimuri käynnistyy samalla, kun käynnistät siihen liitetyn käsisähkötyökalun. ja pysähtyy, kun päästät otteen käynnistyskytkimestä. Tämä on kätevää erityisesti silloin, jos päätät sijoittaa pölynimurin hieman etäämmälle työskentelypisteestä.

Testissä esittelemme pölynimurit sopivat harrastelijanikkarin verstaskäyttöön. Jos haluat imurisi imevän tavallista karkeampaa verstasjätettä, valitse isompi (ja kalliimpi) malli, joita löytyy useimpien valmistajien valikoimista. Lue testimme ja kokeile imureita, ennen kuin valitset omasi.

Lue myös: Maailman paras työpöytä