Stihlin uusi pölynimuri on tarkoitettu imemään pölyä ja sahauspurua verstaalta ja rakennuspaikalta, ja näihin tehtäviin laite onkin omiaan.

Otimme Stihl SE 62 E -imurin rakennustyömaalle mukaan ja testasimme, kuinka se puhdisti tilat erityyppisestä liasta, kuten sahanpuruista, kipsilevyjen pölystä ja jopa kiviseinän purkupölystä. Laite hoiti kaikki sille annetut tehtävät mallikkaasti.

Imurissa on tavanomaiset suuttimet, joten sillä pääsee esimerkiksi ahtaisiin kohteisiin tai harjasuutinta vaativiin töihin. Imurin etuosaan on asennettu virtapistoke verstaskäyttöä varten. Kun imuriin on kytketty työkalu, se käynnistyy sähkötyökalun käynnistyskytkintä painettaessa.

Pölyn lisäksi laite imee myös nesteitä. 3,5 metrin pituinen letku antaa erinomaisen ulottuman.

Kuulostaa siis hyvältä. Hämmästelemme tosin hieman laitteen korkeahkoa 230 €:n hintaa, sillä vaikka imuri on sinänsä mukiinmenevä, siinä ei ole mitään mullistavaa. Sekä itse imuri että putki on valmistettu muovista. Moottorissa ei ole työkalun sammutuksen jälkeistä jälkikäyntiä, joten viimeisimmät pölyt eivät yleensä enää siirry imuriin.

Automaattinen suodattimen puhdistus ei myöskään toimi erityisen hyvin, mikä hieman ihmetyttää. Stihl tunnetaan ykkösluokan laitteistaan, mutta pölynimurit eivät ehkä ainakaan vielä ole sen keihäänkärkituotteita.

STIHL SE 62 E -VERSTASIMURI

4 stjerner

Annamme neljä tähteä viidestä pölynimurille, joka on ihan ok mutta ei vastaa Stihlin aikaisempaa, erinomaista laatutasoa.

Hinta: Noin 230 euroa.

+

Hyvä imukyky, pitkä imuletku ja mahdollisuus sähkötyökalujen liitäntään.

÷

Ei jälkikäyntiä sähkötyökalun irrottamisen jälkeen. Suodattimen puhdistus ei vakuuta.