Olemme kirjanneet kuvan ympärille seikkoja ja kohteita, joihin kannattaa keskittyä, kun seisoo myymälässä valitsemassa sopivaa ketjusahaa. Lisäksi annamme ylimääräisiä neuvoja, joihin ammattilaismetsurit kehottavat paneutumaan:

Ergonomia on yksilöllinen kokemus. Tartu koneeseen ja tunnustele, istuuko se hyvin käsiisi. Kokeile painaa painikkeita, jotta voit arvioida, onko ne sijoitettu oikein.

Paino on usein sidoksissa moottorin voimaan: mitä tehokkaampi moottori, sitä raskaampi laite. Etsi saha, jonka teho riittää tarpeisiisi, ja tarkastele sitten koneen painoa ennen kuin ryhdyt kuormittamaan hartioitasi, käsivarsiasi ja selkääsi työnteossa.

Tärinä on epämukavaa, joten mitä vähemmän sitä on, sitä parempi. Yleensä sen määrä näkyy hinnassa. Vähiten tärisevät koneet on suunnattu ammattilaisille tai puoliammattilaisille, sillä ne on tarkoitettu monen tunnin jatkuvaan käyttöön.

Melu ei ole hyvästä, ei sinulle eikä naapureillesi. Käytä aina kuulosuojaimia. Miten paljon melua kone saa pitää, riippuu siitä, aiotko käyttää konetta pääsääntöisesti pihalla ihmisten keskuudessa vai kaukana metsässä.