Löysimme vuoden 2015 akkutoimisten sahojen ja leikkureiden valikoimasta niin erinomaisia työkaluja, että nimesimme ne vuoden akkutyökaluiksi. Tässä näet koko kavalkadin.

MILWAUKEE SMS 216

Milwaukee On erinomainen asia, että katkaisu/jiirisahoja valmistetaan nykyisin myös akkutoimintoisina. Milwaukeen uusi malli vakuutti testiraatimme.

Linjakas, kompakti ja kestävän tuntuinen laite painaa vain 14 kg. Saha on kokonaisuudessaan yllättävän tehokas ja viilloissaan todella tarkka.

Hinta noin 580 € (ilman akkua ja laturia) - www.milwaukeetool.fi

STANLEY FMC650B/FMC650M2

Stanley Verstaalla kyllä löytyy käyttöä hyvälle pistosahalle, ja tänä vuonna Stanleyn Fatmax-sarjaan tuli erityisen tehokas laite, johon saa kiinni U- ja T-terät.

Sahassa on eri töitä varten kolme heiluriasentoa, ja integroitu puhallin pitää sahauslinjan puhtaana pölystä ja liasta.

Hinta noin 100€ (ilman akkua ja laturia) - www.stanleyworks.fi

BOSCH PST 10,8 LI

BoschLoistava 10,8 V:n saha, jota voi käyttää sekä pisto- että puukkosahana. Ainutlaatuisen SDS-järjestelmän ansiosta terän voi tuosta vain vaihtaa toisinpäin.

Sahaussyvyys on 30 mm, joten laitteella voi sahata sekä pieniä kohteita, esimerkiksi aukon uudelle pistorasialle, että suuria töitä, vaikkapa aukon keittiönallasta varten.

Hinta noin 150 € - www.bosch.fi

Läs mer om: Puukkosaha

WORX HANDYCUT

Worx

Worx esitteli pienen käsipyörösahan pieniin töihin ahtaissa kohteissa. Sahassa on leikkuulinjan näyttävä laservalo ja 27 mm:n sahaussyvyys.

Terää vaihdetaan materiaalin mukaan, ja laitteen mukana saa teriä, joilla voi sahata puuta, metallia, laattoja, kipsilevyjä ja muovia.

Hinta noin 150 € - www.hpschou.com

MAKITA DHS710

Makita Makitan saha edustaa alan uusinta uutta. Se toimii 2 x 18 V:n akuilla, minkä ansiosta työkäytössä on peräti 36 volttia. Uusi DHS710-pyörösaha on esimerkillisen toimiva, ja se keräsi testissämme kaikki viisi tähteä.

Pyörösahan äänenvaimennus toimii nautittavasti, mikä on tyypillistä Makitan laatulaitteille. Sahausmahdollisuus jopa 68,5 mm:n syvyyteen.

Hinta noin 350 € - www.makita.fi

METABO MT 18 LTX

Metabo Akkutoimisia monitoimityökaluja on toki jo markkinoilla, ja nyt myös Metabo esitteli ensimmäisen oman versionsa. Yritys on todella satsannut laitteeseen, ja tuloksena on työkalu, jonka suorituskyky vastaa 230 V:n laitetta.

Työkalun elektroniikka takaa jatkuvan nopeuden myös kuormituksen kasvaessa.Työkalupidikkeeseen voi sovittaa myös muiden laitevalmistajien lisätarvikkeita, ja Metabon mallissa on kaksi LED-valoa.

Hinta noin 200 € (ilman akkua ja laturia) - www.metabo.fi

RYOBI RRS1801M

RyobiRyobi on edelläkävijä mitä uusien, markkinoille tuotujen akkutyökalujen määrään tulee. Ryobin puukkosaha on tehokas ja kätevä laite, ja se pystyy sahaamaan jopa 180 mm:n vahvuista puutavaraa.

Kierrosluku peräti 3 100 kierrosta minuutissa ja teränvaihto sujuu ilman työkaluja. Lisäksi laitteessa on säädettävä nopeus ja sisäänrakennettu anti-tärinäjärjestelmä.

Hinta noin 85 € (ilman akkua ja laturia) - www.ryobitools.fi

Oletko tilaaja? Katso tästä vuoden työkalut

Lehden tilaajana voit hakea kaikki vuoden parhaiden työkalujen tiedot saman tien – lahjalista on hetkessä valmis!

Jos et ole lehden tilaaja, korjaat asian nopeasti täällä vain 2,90 eurolla. Saat heti tilaajanumeron, jonka avulla voit päivittää käyttäjäprofiilisi ja saat käyttöösi Tee Itsen KOKO materiaalin.