Ammattilaisen pistosaha

Stanley on kehittänyt uuden tehokkaan ja tasapainoisen akkupistosahan, jota on helppo hallita. Jäimme kuitenkin kaipaamaan laservaloa ja muovista jalkalevyä.

Iso jalkalevy tekee pistosahasta hyvin vakaan. Tämä ehkäisee sahan kallistumista.

Hyvä kumipäällysteinen silmukkakahva yllätti ensimmäiseksi Stanleyn uudessa pistosahassa. Runko-otteista pistosahakäyttäneet joutunevat aluksi hieman totuttelemaan silmukkakahvaotteeseen. Oudolta tuntuvaan kahvaan saa kuitenkin nopeasti yhtä varman otteen ja hallinnan kuin vanhaan tuttuun kahvaan.

Iso jalkalevy tekee sahasta vakaan

Hallittavuuden tunnetta lisää myös iso 78 x 180 mm:n jalkalevy, jonka ansiosta pistosahan mahdollista kaatumista ei tarvitse pelätä. Lisäksi laitteen paino ja hyvin toimiva kolmiportainen heilurisäätö tekevät sahasta vakaan ja tärinättömän myös silloin, kun sahaa on kallistettu 45°.

Nopeutta ei pysty säätämään portaittain, mutta koska nopeus säätyy elektronisesti ja portaattomasti käynnistyskytkimestä, tästä ei ole haittaa.

LUE LISÄÄ: Pistosaha tutuksi 5 minuutissa

Pistosaha leikkaa siististi

Sahasin laitteella kaikkea kirkkaasta akryylistä yli 19 mm:n vaneriin ja 50 mm:n lankkuihin, ja saha teki siistiä jälkeä. Työhön pätee jälleen perusohje: anna sahan tehdä työ, niin se sahaa siististi ja suoraan kulmaan – myös tukevia materiaaleja viistoon sahattaessa ja kaarresahauksissa.

Vakiovarusteena oleva sivuohjain toimii hyvin. Teränvaihtoon ei tarvita työkalua, ja sahaan sopivat T-ja U-kiinnitteiset terät.

Jalkalevyn kallistus sivulle vaatii valitettavasti kuusiokoloavaimen, ja lisäksi kaipaamme laservaloa ja muovista jalkalevyä herkkien pintojen suojaamiseksi. KW

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi: Pistosahat

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Pistosaha