Iso jalkalevy tekee pistosahasta hyvin vakaan. Tämä ehkäisee sahan kallistumista.

Iso jalkalevy tekee pistosahasta hyvin vakaan. Tämä ehkäisee sahan kallistumista.

Hyvä kumipäällysteinen silmukkakahva yllätti ensimmäiseksi Stanleyn uudessa pistosahassa. Runko-otteista pistosahakäyttäneet joutunevat aluksi hieman totuttelemaan silmukkakahvaotteeseen. Oudolta tuntuvaan kahvaan saa kuitenkin nopeasti yhtä varman otteen ja hallinnan kuin vanhaan tuttuun kahvaan.

Iso jalkalevy tekee sahasta vakaan

Hallittavuuden tunnetta lisää myös iso 78 x 180 mm:n jalkalevy, jonka ansiosta pistosahan mahdollista kaatumista ei tarvitse pelätä. Lisäksi laitteen paino ja hyvin toimiva kolmiportainen heilurisäätö tekevät sahasta vakaan ja tärinättömän myös silloin, kun sahaa on kallistettu 45°.

Nopeutta ei pysty säätämään portaittain, mutta koska nopeus säätyy elektronisesti ja portaattomasti käynnistyskytkimestä, tästä ei ole haittaa.

LUE LISÄÄ: Pistosaha tutuksi 5 minuutissa

Pistosaha leikkaa siististi

Sahasin laitteella kaikkea kirkkaasta akryylistä yli 19 mm:n vaneriin ja 50 mm:n lankkuihin, ja saha teki siistiä jälkeä. Työhön pätee jälleen perusohje: anna sahan tehdä työ, niin se sahaa siististi ja suoraan kulmaan – myös tukevia materiaaleja viistoon sahattaessa ja kaarresahauksissa.

Vakiovarusteena oleva sivuohjain toimii hyvin. Teränvaihtoon ei tarvita työkalua, ja sahaan sopivat T-ja U-kiinnitteiset terät.

Jalkalevyn kallistus sivulle vaatii valitettavasti kuusiokoloavaimen, ja lisäksi kaipaamme laservaloa ja muovista jalkalevyä herkkien pintojen suojaamiseksi. KW

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi: Pistosahat

STANLEY FATMAX FCM 650 -AKKUPISTOSAHA, 18 V

4/5

Pistosahassa riittää tehoa, sitä on hyvä hallinta ja se tekee siistiä jälkeä. Ominaisuudet vastaavat ammattilaisakkulaitteiden tasoa. Herkille materiaaleille tarkoitettu muovijalkalevy ja laservalo olisivat taanneet kaikki 5 tähteä.

Hinta: noin 380 € internetissä, sisältäen kaksi 4 Ah:n akkua ja laturin.

+ Ammattilaislaatua, tehokas.
÷ Ei valoa eikä muovijalkalevyä.

Hyvät ominaisuudet

1. PUHALLIN. Pieni puhallussuutin pistosahan etuosassa pitää sahausuran puruista puhtaana. Olisipa laitteessa ollut myös laservalo ohjausapuna.
2. TERÄNVAIHTO. Teränvaihtoon ei tarvita työkalua, ja sahaan sopivat sekä T- että U-vartiset terät.