**VAIHDA TERÄ:** Uusien pistosahojen terän voi vaihtaa ilman työkaluja. Terä vapautetaan painikkeesta, jolloin sen voi irrottaa. Painiketta käytetään myös terän kiinnittämiseen.

VAIHDA TERÄ: Uusien pistosahojen terän voi vaihtaa ilman työkaluja. Terä vapautetaan painikkeesta, jolloin sen voi irrottaa. Painiketta käytetään myös terän kiinnittämiseen.

**SAHAA PITKÄ SUORA VIILTO:** Aseta tavallinen puulle sopiva terä ja koeta sahata vapaasti viivaa pitkin. Katso, onko sahausjälki pystysuora – jos ei, säädä jalkalevyn asentoa.

SAHAA PITKÄ SUORA VIILTO: Aseta tavallinen puulle sopiva terä ja koeta sahata vapaasti viivaa pitkin. Katso, onko sahausjälki pystysuora – jos ei, säädä jalkalevyn asentoa.

**KOKEILE HEILURITOIMINTOA:** Koeta sahata erilaisilla heiluriasetuksilla. Jos heiluriliike on iso, saha sahaa nopeammin, mutta viimeistely kärsii: puu rispaantuu enemmän.

KOKEILE HEILURITOIMINTOA: Koeta sahata erilaisilla heiluriasetuksilla. Jos heiluriliike on iso, saha sahaa nopeammin, mutta viimeistely kärsii: puu rispaantuu enemmän.

KATSO MYÖS: Pistosahan käyttäjän 3 tavallista virhettä!

PISTOSAHAN HUIPPUOMINAISUUS: KAAREVAT VIILLOT

Pistosaha on omiaan ympyröitä ja kaaria sahattaessa. Tälle on käyttöä esimerkiksi sahattaessa kuvioita aitaan tai kaiteeseen. Kapealla sahanterällä voi työstää todella teräviä kaarteita. Kapeat, hienohampaiset terät on nimittäin tarkoitettu hyvin voimakkaiden kaarteiden tekoon.

Jos haluat sahata ympyröitä tai pitkää suoraa linjaa, pistosaha työskentelee tarkimmin, jos tuet sitä esimerkiksi pyöröohjainta tai ohjainkiskoa vasten.

KATSO MYÖS: OPAS: Pistosaha tutuksi 5 minuutissa.

SAHAA SUORAAN OHJAINKISKOA PITKIN

**1. Jotta voidaan sahata ohjainkiskoa pitkin,** on ensin mitattava terän ja jalkalevyn reunan välinen etäisyys. Tämä mitta siirretään levyyn tai lautaan, jota aiotaan sahata.

1. Jotta voidaan sahata ohjainkiskoa pitkin, on ensin mitattava terän ja jalkalevyn reunan välinen etäisyys. Tämä mitta siirretään levyyn tai lautaan, jota aiotaan sahata.

**2. Levyyn on merkitty viiva, jota pitkin halutaan sahata.** Ohjainkisko asetetaan nyt etäisyydelle, joka vastaa pistosahasta mitattua etäisyyttä.

2. Levyyn on merkitty viiva, jota pitkin halutaan sahata. Ohjainkisko asetetaan nyt etäisyydelle, joka vastaa pistosahasta mitattua etäisyyttä.

**3. Kiinnitä ohjainkisko puristimilla ja sijoita puristimet niin, että ne eivät ole sahauksen tiellä.** Pidä sahan jalkalevyä kiskoa vasten ja ala sahata. Nyt voit sahata koko linjan kiskoa vasten.

3. Kiinnitä ohjainkisko puristimilla ja sijoita puristimet niin, että ne eivät ole sahauksen tiellä. Pidä sahan jalkalevyä kiskoa vasten ja ala sahata. Nyt voit sahata koko linjan kiskoa vasten.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi: Pistosahat

LUE LISÄÄ: Pistosahan terät