Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Akkutoiminen ketjusaha puree

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Worxin kätevässä sahassa on mainio ketjunkiristys.

Ketjusaha antaa luotettavan ja selkeän vaikutelman – käyttöohje lupaa, että akku latautuu tunnissa, ja käytäntö osoitti tiedon paikkansapitäväksi. Valmisteluissakaan ei kauaa nokka tuhise: iso 40 V:n akku työnnetään paikalleen sahaan (eikä tätä voi tehdä väärin) ja mukana saatava ketjuöljy kaadetaan säiliöön. Nyt saha on valmis töihin.

Hyvien ratkaisujen ketjusaha

Sahasimme jopa 15 cm paksuja koivun ja pyökin oksia, ja työt sujuivat mutkattomasti. Olisimme itse asiassa pystyneet sahaamaan jopa 25 cm:n runkoja – tai peräti sahalaipan pituuden (30 cm) paksuisia.

Saha ei paina niin paljon, etteikö sitä voisi hätätapauksessa käyttää yhdellä kädellä, mutta tätä emme turvallisuussyistä tietenkään suosittele kenellekään. Sahassa on myös loistava ketjujarru. Se on helppo työntää päälle ja se pysäyttää laitteen salamavauhdilla.

Myös ketjunvaihto onnistuu helposti ilman työkaluja. Lisäksi sahassa on kätevä järjestelmä, jonka avulla ketju kiristyy lähes automaattisesti. Molemmat ominaisuudet ovat käyttökelpoisia ratkaisuja ja kiillottavat edelleen laitteen antamaa kuvaa. Lisäksi automaattinen ketjunkiristys pidentää laipan ja ketjun käyttöikää, sillä ketjunkiristäjä estää ketjun liiallisen kiristämisen. Mainiota!

Ketjusaha kaipaa voitelua!

Tämän sahan, kuten kaikkien muidenkin ketjusahojen, kanssa on syytä huolehtia siitä, että sahassa on öljyä, jotta ketju voideltuu. Worxin sahassa öljysäiliö on riittävän läpinäkyvä, joten öljyn määrää on helppo tarkkailla. Säiliöön mahtuu 100 ml öljyä, mikä lienee hieman alakanttiin isompia urakoita varten.

Pienehkö öljysäiliökään ei silti muuta sahasta saamaamme hyvää vaikutelmaa: saha selviää helposti paksuista rungoista ja sillä pääsee vaivatta käsiksi myös pensaikkoihin. Jos olet joskus seissyt ja vetänyt (turhaan) polttomoottorisahan käynnistysnarusta, ihastut varmasti tämän sahan tyyliin: saha käynnistyy napista painamalla. Lähes samanaikaisesti voit pudottaa kuulosuojaimet korvillesi ja ryhtyä töihin!

Worxin 40 V:n ketjusaha maksaa noin 240 €.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin