1. KOKO: Terän sisäkehällä olevat luvut kertovat terän koon. 210 on terän halkaisija. 2,6 tarkoittaa terän paksuutta ja kertoo, kuinka monta milliä terä haukkaa puusta. 30 tarkoittaa keskiön halkaisijaa ja kertoo, sopiiko terä sirkkeliisi.
2. HAMPAIDEN MÄÄRÄ: Luku 30 tarkoittaa, että terässä on 30 hammasta. Jos kyse on puuterästä, 30 tarkoittaa, että terä on tiheähampainen. 24 hampaan terä tekee karkeampaa jälkeä.
3. NOPEUS: Luku 7 000 kertoo terän suurimman mahdollisen pyörimisnopeuden.
4. MATERIAALI: Terän nimi kertoo yleensä sen, mille materiaalille se on tarkoittu.
5. LEIKKAUS: Terässä oleva pieni lovi vähentää melua ja jäähdyttää terää.

TARVIKKEET: RAKENNA SIRKKELILLE PITKÄ TYÖPÖYTÄ

Katkaisu- ja jiirisirkkelillä sahattavien puiden pitää olla vaakatasossa. Jos puiden päät roikkuvat holtittomasti, katkaisupinnoista tulee vinoja. Pitkiä listoja ja lautoja varten kannattaa rakentaa puinen työpöytä, johon laudat voi puristaa lujasti kiinni. Tällaisella työpöydällä pitkätkin puut katkevat todella tarkasti.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi katkaisu-/jiirisahaa

Sirkkelin työpöytä

Voit rakentaa työpöydästä juuri niin pitkän kuin haluat. Tee pöydästä kuitenkin vähintään puolitoistametrinen. Jos tarvitset paljon samanmittaisia lautoja tai rimoja, voit kiinnittää työpöytään topparin. Pöytä kannattaa rakentaa täysin suorista laudoista.

Sirkkelin työpöytä

Pöytä rakennetaan pitkästä ja suorasta laudasta (A) ja rimasta (B), jotka kiinnitetään toisiinsa suoraan kulmaan. Laudan (A) alle ruuvataan kiinni korokkeet (C). Korokkeiden korkeus määräytyy sirkkelin perusteella. Korokkeiden pitää nostaa lauta (A) niin ylös, että sen yläreuna on samassa tasossa kuin sirkkelin taso.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi katkaisu-/jiirisahaa

TYÖPÖYTÄ TIKAPUISTA

Voit käyttää työpöytänä myös alumiinitikkaita. Tikkaat sopivat työpöydäksi etenkin ulkona, missä on paljon tilaa. Tikaspöytä pysyy vakaana, jos kiinnität tikkaiden molemmat päät puristimilla pukkeihin.

LUE LISÄÄ: Olemme koonneet kaikki jiirisirkkeli