Jiirisaha testi

Akkusirkkelillä on helppo tehdä töitä ulkona.

Tämä testi on vuodelta 2018 - katso uusin testi täältä: Testi: Katkaisu- ja jiirisirkkelit

Katkaisu- ja jiirisirkkeli on todella monipuolinen työkalu. Sillä on helppo tehdä tarkkaa työtä, sillä terä katkaisee puun joka kerta suorassa linjassa. Katkaisu- ja jiirisirkkeli on ylivoimaisesti paras sähkösaha terassin rakentamiseen ja kaikkeen sarjatuotantoon. Molempiin suuntiin kallistuva ja kääntyvä terä sopii loistavasti myös listoittamiseen.

Akulla toimivien katkaisu- ja jiirisirkkeleiden valikoima kasvaa koko ajan. Suurin osa malleista on kuitenkin niin kalliita, että ne on tarkoitettu lähinnä ammattilaisten käyttöön. Löysimme rauta- ja verkkokaupoista viisi 18 voltin akulla toimivaa katkaisu- ja jiirisirkkeliä, jotka maksavat alle 600 euroa ilman akkua.

Korkea taso

Katkaisu- ja jiirisirkkeleissä on isoja mallikohtaisia eroja, ja niiden terät pyörivät eri nopeudella. Eroista huolimatta kaikki tämän testin katkaisu- ja jiirisirkkelit olivat erittäin laadukkaita. Kaikki mallit sahasivat puuta luotettavasti, mikä on hyvä saavutus koneilta, jotka toimivat suhteellisen pienillä 18 voltin akuilla.

Kaikki mallit ovat tehokkaita, mutta sirkkeleiden yksityiskohdissa on isoja eroja. Testivoittajassa on yllin kyllin hienoja yksityiskohtia ja käteviä toimintoja, mutta toisissa malleissa on lähinnä perusominaisuudet. Yksityiskohdat ja toiminnot vaikuttivat testivoittajan valintaan.

Myös koneiden sahausleveydessä oli isoja eroja. Makitan mallissa ei ole lainkaan liukukiskoa, joten se sopii lähinnä listojen ja kapeiden lautojen sahaamiseen. Toisaalta sen mukana tulee erittäin tiheähampainen terä, joka teki testin siisteintä jälkeä.

LUE LISÄÄ: Opi käyttämään katkaisu- ja jiirisirkkeliä 5 minuutissa

Näin katkaisu- ja jiirisirkkelit testattiin

Katkaisu- ja jiirisirkkeli on sitä monipuolisempi, mitä isompia puita sillä voi sahata. Testasimme koneiden ulottuvuuden ja vertaisimme tuloksia.

Kaikissa sirkkeleissä on valmiit hahlot useimmin käytetyille sahauskulmille. Testasimme mallien tarkkuuden sahaamalla kaikilla sirkkeleillä viisi lautaa 18 asteen kulmassa. Laudat koottiin tähtikuvioon, jolloin pienetkin epätarkkuudet paljastuivat selvästi.

Testasimme myös syvyyssäädön, lasertähtäimen tarkkuuden ja työvalon tehon. Lisäksi mittasimme, kuinka paljon tilaa sirkkelin taakse tarvitaan.

Puolueeton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista artikkelista.

Jiirisaha testi: Testasimme nämä 5 katkaisu- ja jiirisirkkeliä

 • MAKITA DLS600Z
 • METABO KGS 18 LTX 216
 • MILWAUKEE M18 FMS190
 • RYOBI R18MS216
 • DEWALT DCS365

LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä katkaisu- ja jiirisirkkeli nousi testivoittajaksi.

KATKAISU- JA JIIRISIRKKELIN TÄRKEÄT YKSITYISKOHDAT:


 • PÖLYNKERÄYS: Koneen mukana tulevaa pölypussia pitää tyhjentää jatkuvasti, joten siihen on päästävä helposti käsiksi. Joissakin sirkkeleissä on liitin, jonka voi yhdistää pölynimuriin.

 • KAHVA: Kahvan pitää olla tarpeeksi iso, ja siinä pitäisi olla pehmeä ja luistamaton päällyste. Kahva voi olla joko pysty- tai vaakamallia. Kahvan asento on makuasia.

 • TERÄ: Hampaiden lukumäärä vaikuttaa siihen, kuinka siistiä jälkeä terä tekee. Hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä. Terän voi aina vaihtaa toiseen ja parempaan.

 • TERÄSUOJA: Suojuksen pitää painua terän eteen, kun se nostetaan ylös. Vastaavasti suojuksen pitää liukua pois terän edestä, kun se painetaan puuta vasten.

 • VALO JA LASERLINJA: Työkohteen valaiseva led-valo hyvä lisävaruste. Voimakkaan lasersäteen pitäisi kuulua vakiovarusteena kaikkiin sirkkeleihin.

 • LIUKUKISKO: Liukuvalla jatkovarrella voi sahata jopa 30 senttiä leveitä puita. Terän pitää liukua kevyesti ilman välystä.

 • KÄÄNTÄMINEN: Terän pitää kääntyä vähintään 45 asteen kulmaan vasemmalle. Useimmat mallit kääntyvät myös muutaman asteen oikealle, ja jotkut yhtä paljon molempiin suuntiin. Selkeästä asteikosta on hyötyä.

 • SYVYYSRAJOITIN: Lapa- ja tappiliitosten tekemiseen tarvitaan rajoitin, jotta puusta voi sahata pois vain osan. Syvyysrajoittimen säätämisen ja lukitsemisen pitää olla helppoa.

 • KÄÄNTÖPÖYTÄ: Pöydän pitää olla lukittava ja kääntyä vähintään 45 astetta molempiin suuntiin. Yleisimmille kulmille pitää olla valmiit hahlot ja selkeät asteikot.