Tehokas ja tarkka pyörösaha

Makitan uusi DHS710-pyörösaha osoittaa, että myös tehokkaiden sähkötyökoneiden tulevaisuus on johdoton.

Mitä tekee valmistaja, joka suunnittelee akkupyörösahaa, eikä yksi ainoa akku tarjoa tarpeeksi paljon tehoa ja kapasiteettia? Tehdään tilaa kahdelle akulle, niin homma hoituu! Makita toimi näin, ja ratkaisu on vakuuttava.

Uuteen Makita DHS710Z -pyörösahaan mahtuu kaksi 18 V:n ja 4 Ah:n akkua. Tuloksena on tehokas 36 V:n saha.

Saha tuntuu kädessä yhtä numeroa pienemmältä kuin tavallinen sähköjohdollinen laite. Terän halkaisija on 190 mm, joten kyseessä ei ole mikään lelu. Akut painavat oman osansa, mutta eivät mitenkään häiritsevän paljon.

Sahassa on tavanomaiset toiminnot: terän kallistus 45°:een kulmaan, syvyysrajoitin jopa 68,5 mm:iin ja rinnakkaisohjain, josta tosin puuttuu mitta-asteikko. Pohjalevy on painevalettua kevytmetallia, ja saha vaikuttaa kaiken kaikkiaan hyvin laadukkaalta.

Moottorin ääni on miellyttävän hiljainen, mikä on tuttua monista Makitan laatulaitteista.

Olemme kokeilleet akkutoimintoisia pyörösahoja ennenkin, mutta ne eivät ole juuri vakuuttaneet. Makitan saha sen sijaan vakuuttaa sekä tehokkuudellaan, ergonomiallaan että tarkkuudellaan. Saha soveltuu erinomaisesti esim. levyjen sahaukseen. Kuvassa sahaamamme 9 mm:n MDF-levy leikkautui kuin paperi konsanaan, ja sahassa riittää tehoa paljon, paljon enempäänkin.

Johdottomuudella on omat hyvät puolensa kaikissa töissä. Akkusaha on houkutteleva ja kätevä vaihtoehto erityisesti kattotöissä, kun lautoja ja rimoja on lyhennettävä olosuhteissa, joissa sähkön saatavuus on epävarmaa.

Eduilla on toki hintansa. Pyörösaha (ilman akkuja ja laturia) maksaa n. 340 €.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi – Pyörösahat

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Käsisirkkeli