SARJATUOTANTOA: Katkaisu- ja jiirisirkkelistä on suuri apu etenkin silloin, kun tarvitaan paljon samanmittaista puutavaraa. Sellaisia tilanteita tulee vastaan esimerkiksi aidan ja terassin rakentamisessa.

SARJATUOTANTOA: Katkaisu- ja jiirisirkkelistä on suuri apu etenkin silloin, kun tarvitaan paljon samanmittaista puutavaraa. Sellaisia tilanteita tulee vastaan esimerkiksi aidan ja terassin rakentamisessa.

SIRKKELIN SÄÄTÄMINEN
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä KATKAISE RIMA SUORAAN Uudenkin sirkkelin säädöt voivat olla pielessä, joten tarkista, pitääkö terää hienosäätää. Aseta levy tai lauta lappeelleen ja sahaa se poikki suorassa kulmassa.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliäTARKISTA KULMA Tarkista suorakulmalla, että leikkauspinta on täsmälleen 90 astetta. Kuvassa olevan puun katkaisupinta ei ole suora, joten sirkkelin ohjuria on säädettävä.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliäSÄÄDÄ SIRKKELIÄ Säädä sirkkeliä siirtämällä ohjuria. Katkaise ensin virta vetämällä töpseli seinästä. Avaa ohjurin takana oleva ruuvi ja säädä ohjuri suoraan suorakulman avulla.

VAKAUS: KIINNITÄ SIRKKELI LUJASTI

Katkaisu- ja jiirisirkkeli pitää kiinnittää lujasti alustaan, sillä muuten sirkkeli liikahtaa helposti ja sahauspinnoista tulee vinot.

Sirkkelin voi kiinnittää joko suoraan työpöytään tai levyyn, joka kiinnitetään pöytään puristimilla.

Jos haluat kiinnittää sirkkelin työpöytääsi, poraa pöydän läpi reiät ja kiristä sirkkeli paikalleen pitkillä pulteilla ja muttereilla. Pulteilla kiinnitetty sirkkeli on helppo irrottaa myöhemmin.

Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä

TYÖPÖYTÄÄN: Kiinnitä sirkkeli pulteilla ja muttereilla.

Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä

LEVYYN: Kiinnitä sirkkeli levyyn pulteilla.

Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä

Nosta levy työpöydälle ja kiinnitä se paikalleen puristimilla.

KATKAISE SUORA LISTA
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä 1. Sirkkelin käyttäminen kannattaa aloittaa helpolla projektilla. Voit esimerkiksi tehdä listoista kehykset. Käännä pöytä 45 asteen kulmaan ja aseta lista ohjuria vasten. Käynnistä sirkkeli ja katkaise.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä2. Sahaamisen jälkeen lista näyttää tältä. Leikkauskulmaa kutsutaan 45 asteen jiiriksi. Suorakulmaisissa listoissa ei ole profiilia, joten kulmat voi kasata toisiaan vasten, eikä hukkapätkiä synny.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä3. Kun toinen lista käännetään ympäri, päät sopivat toisiinsa ja muodostavat 90 asteen kulman. Puolet kehyksestä on nyt tehty.

LUE LISÄÄ: Tämän takia sinullakin PITÄÄ olla sirkkeli.

TEE NURKKALIITOS
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä 1. Seuraavaksi opetellaan sahaamaan oikealta syvyydeltä. Mittaa ja piirrä lautaan merkki oikeaan syvyyteen jotta näet, kuinka syvälle terän pitää painua.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä2. Sahaussyvyyttä rajoitetaan yleensä sirkkelissä olevalla säätöruuvilla. Säädä ruuvi siten, että terä yltää vain merkkiin asti. Huomaa, että terä ei yllä aivan puun sisäreunaan asti.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä3. Aseta terän ja ohjurin väliin apurima, jotta terä yltää ohennettavan laudan reunaan asti. Sahaa puun poikki useita kertoja muutaman millin välein.
Katkaisu- ja jiirisirkkeli: Näin käytät katkaisu- ja jiirisirkkeliä4. Kapeat puukaistaleet on helppo poistaa esimerkiksi taltalla. Liitos on nyt valmis koottavaksi.
RAKENNA LAATIKKO
Kap/geringssav - sådan bruger du den SÄÄDÄ SIRKKELI Säädä sirkkelipöytä suoraan kulmaan ja keikauta terä 45 asteen kulmaan. Sahaa laatikkoon tarvittavat osat.
Kap/geringssav - sådan bruger du denYHDISTÄ OSAT TOISIINSA Kun yhdistät neljä osaa toisiinsa, kaikkiin nurkkiin tulee 90 asteen kulma. Jos laudat eivät asetu tarkasti toisiaan vasten, säädä sirkkeliä.