TARKKUUS: Katkaisu-jiirisirkkeli on todella nopea työkalu. Muut sahat eivät tee yhtä siistiä jälkeä.

TARKKUUS: Katkaisu-jiirisirkkeli on todella nopea työkalu. Muut sahat eivät tee yhtä siistiä jälkeä.

KATKAISU- JA JIIRISIRKKELI ALHAALTA YLÖS

1. KISKO: Sirkkelin kiskon pitää liikkua edestakaisin kevyesti ja vakaasti. 2. SÄÄTÖ: Sirkkelin pitää kääntyä helposti erilaisiin kulmiin. 3. PURISTIN: Sahassa pitää olla puristin, jolla sahattavat puut voi puristaa kiinni. 4. TYÖVALO: Valon avulla on helpompi sahata tarkasti. 5. ASTEIKOT: Sirkkelissä pitää olla selkeät ja helppolukuiset asteikot. 6. TERÄ: Useimpien uusien sirkkeleiden mukana tulee vain yksi karkeahampainen puuterä, joten joudut luultavasti ostamaan lisää teriä. Sirkkelin automaattinen jarru pysäyttää terän, kun sirkkeli sammuu. 7.KANNATIN: Puut pysyvät vakaasti paikallaan pitkien kannattimien päällä.

3 TAVALLISTA KATKAISU- JA JIIRISIRKKELILLÄ TEHTÄVÄÄ TYÖTÄ
katkaisu- ja jiirisirkkeli ISOT PROJEKTIT Nopea ja tarkka sirkkeli on erittäin kätevä laajoissa projekteissa, joissa pitää sahata paljon samanlaista puutavaraa.
katkaisu- ja jiirisirkkeliLISTOJEN SAHAAMINEN Toinen katkaisu- ja jiirisirkkelin vahvuus on, että sillä voi sahata todella ohuita listoja erittäin tarkasti.
katkaisu- ja jiirisirkkeliALUMIININ SAHAAMINEN Katkaisu- ja jiirisirkkelillä voi tehdä tarkkoja leikkauksia myös metalliin, esimerkiksi alumiiniin ja rautaan.

TEE ITSE TESTAA: Mikä katkaisu- ja jiirisirkkeli on paras?

3 ERILAISTA KATKAISU- JA JIIRISIRKKELIÄ
katkaisu- ja jiirisirkkeli ilman liukua ILMAN LIUKUA Joissakin sirkkeleissä ei ole lainkaan liukua, joten niillä ei voi sahata kovin leveää puutavaraa. Useimmilla malleilla voi sahata sekä vaaka- että pystysuuntaisia jiirejä.
katkaisu- ja jiirisirkkeli liu'ulla LIU’ULLA Ulosliukuvilla malleilla voi sahata myös järeää puutavaraa. Liukuvissa sirkkeleissä on usein myös enemmän varusteita ja parempi työpöytä.
katkaisu- ja jiirisirkkeli - ammattilaismalliAMMATTILAISMALLI Ammattilaismalleilla voi sahata todella järeitä puita. Ammattilaimallit kestävät pitempään, ja niillä on mukava työskennellä.

KATKAISU- JA JIIRISIRKKELI: TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET

? Liuku: Liukuvaan kiskoon yhdistetty terä kulkee kevyesti eteen ja taakse. Jos kisko on tehty kahdesta putkesta, terä liikkuu vielä tasaisemmin. Kalleimmissa malleissa on kaksi putkea.

? Pystyreuna: Pystyreunan tarkoitus on tukea syrjällään sahattavia puita. Mitä korkeampi reuna, sen parempi. Reunan irrottamisen pitää olla helppoa, jotta sirkkelillä voi sahata vinoon.

? Valot: Työvalosta ja lasersäteestä on usein hyötyä. Työtä helpottaa, jos valoja voi säädellä eri katkaisijoista.

? Pölypussi: Sirkkeliin yhdistetty työmaaimuri on paras ratkaisu. Toiseksi paras vaihtoehto on sirkkeliin kiinnitettävä pölypussi, joka kerää sahanpurut suoraan sirkkelistä.

KATKAISU- JA JIIRISIRKKELI: 3 HINTATASOA
katkaisu- ja jiirisirkkeli - kallis malli KALLIS: Kestävä ja tehokas kone, jossa on valo ja portaaton käynnistys. ? Terän halkaisija: 216 mm ? Moottori: 1 600 wattia ? Leikkaussyvyys ja -korkeus: 70 x 312 mm (90 astetta) ? Kierrosluku/min: 5 500 ? Hinta: Yli 400 €
katkaisu- ja jiirisirkkeli - välimalliVÄLIMALLI: Hieno ja tarkka kone, jossa on hyvä kahva ja leikkaussyvyys. ? Terän halkaisija: 216 mm ? Moottori: 1 500 wattia ? Leikkaussyvyys ja -korkeus: 65x305 mm (90 astetta) ? Kierrosluku/min: 5 000 ? Hinta: Yli 200 €
HALPA:Isoteräinen kone, jossa on kapea työpöytä ja pienet kannattimet. ? Terän halkaisija: 210 mm ? Moottori: 1 500 wattia ? Leikkaussyvyys ja -korkeus: 60x120 mm (90 astetta) ? Kierrosluku/min: 5 000 ? Hinta: Alle 100 €.