Maaliruiskulla voi maalata 10 neliötä seinää 10 minuutissa.

Maaliruiskulla voi maalata 10 neliötä seinää 10 minuutissa.

Unohda pienet ja roiskivat maaliruiskut, jotka maksavat muutaman kymmenen euroa. Ne saattavat sopia aidan tai pihakalusteiden maalaamiseen mutta eivät ole kovin tehokkaita isoilla pinnoilla. Pienissä maaliruiskuissa on myös se vika, etteivät ne tee kovin tasaista jälkeä.

Puoliammattimaiset maaliruiskut maksavat noin 700–1500 euroa ja toimivat yllättävän hyvin. Ne sotkevat niin vähän, ettei koko huonetta tarvitse suojata lattiasta kattoon. Suojiksi riittävät lattialle levitettävä pahvi ja viereiselle seinälle teipattava muovikaistale. Maaliruiskun käyttäminen ei ole vaikeaa, ja sillä voi maalata 150 neliön kokoisen omakotitalon seinät alle kahdessa päivässä.

Kallista mutta säästää aikaa

Suurin osa puoliammattimaisista maaliruiskuista maksaa noin 700–1000 euroa teknisistä ominaisuuksista riippuen.

Maaliruisku voi tuntua kalliilta, mutta sillä voi maalata seinien ja kattojen lisäksi myös ovia ja levyjä. Maaliruisku on paras väline kaikkien pintojen maalaamiseen, joista pitää tulla tasaisia ja yhtenäisiä.

Maaliruiskun kanssa voi käyttää sellaisenaan monenlaisia maaleja, mutta joitakin maaleja pitää ohentaa hieman. Tässä jutussa käytetään seinämaalia, joka levitetään ohentamattomana maalaustekniikasta riippumatta.

Moni luulee, että maaliruiskun puhdistaminen ja jälkien siivoaminen vievät tuntikausia, mutta puoliammattimainen laitteisto on helppo puhdistaa varttitunnissa. Vesiliukoinen maali lähtee pois huuhtelemalla osat hanan alla ja juoksuttamalla vettä maaliruiskun läpi.

LUE LISÄÄ: Säästä aikaa maaliruiskulla

Näin pääset alkuun

Maaliruisku pitää säätää oikein, ja sitä pitää osata käyttää. Oikeaan tekniikkaan kannattaa kiinnittää huomiota alusta asti, jotta maali ei valu pitkin seiniä ja roisku mihin sattuu.

Jos opettelet tekniikan ja teet asiat oikein alusta asti, voit maalata lähes kaikki kodin pinnat nopeammin, helpommin ja siistimmin kuin pensselillä tai telalla.

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten pääset alkuun. Näytämme, miten:

  • löydät oikean maalin
  • pääset alkuun
  • maalaat seinät
  • puhdistat maaliruiskun