Ison puutarhan omistaja joutuu väistämättä jossakin vaiheessa ottamaan mittaa esimerkiksi ruusujen ja hedelmäpuiden kirvoista, kurkkujen vihannespunkeista, ruusujen, mansikoiden ja omenapuiden härmäsienistä ja kenties myös päärynäpuiden hedelmäruvesta. Tällöin olisi käyttöä isolle ruiskulle, jolla pääsisi tuholaisista eroon.

Valitsitpa biologisen tai tavanomaisen torjuntaaineen, kannattaa sijoittaa reppuruiskuun, sillä ensinnäkin siinä on isompi säiliö ja toiseksi laite on ergonomisesti hyvä. Reppuruiskulle on paljon muutakin käyttöä. Sillä voi esim. puhdistaa katon, puutarhakalusteet tai kasvihuoneen, poistaa aidasta levää, kyllästää terassilaattoja tai pohjustaa kipsilevyjä.

Vertailimme kuutta yleisesti kotikäyttöön myytyä mallia. Useimmat ruiskut ovat niin hyviä, että niitä käyttävät myös puutarhurit ja metsänhoitajat. Ruiskut ovat toki kalliimpia kuin pienet 5 l:n ruiskut. Toisaalta rahoille saa enemmän vastinetta. Yleisesti ottaen kaikki ruiskut ovat hyvää ja vankkaa laatua, joka kestää vuosien käytön. Parissa käyttötilanteessa jyvät kuitenkin erottuivat akanoista.

Jos työskentelee reppuruiskun kanssa monta tuntia, ergonomialla on ratkaiseva merkitys, ja tässä oli ruiskujen välillä suuria eroja. Laitteet vaihtelivat melkein käyttökelvottomasta lähestulkoon häikäisevään. Eroja löytyi myös suutin- ja varsivalikoimista. Moni viherpeukalo hyötyy suuttimesta, jonka suihkun voi säätää leveäksi tai ohueksi, ja jolla yltää korkealle puihin ja kasveihin. Pituussäädettävä varsi on myös kätevä, jos ruiskua halutaan käyttää muuhunkin kuin puutarhatöihin.