Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Testi: Trimmerit 2019

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Nurmikon reunat pitää siistiä säännöllisesti, sillä ruohonleikkurin terä ei yllä joka paikkaan. Siihen tarvitaan hyvä trimmeri. Testasimme kuusi suosittua, verkkovirralla toimivaa mallia. Trimmerit maksavat alle sata euroa, mutta niissä on paljon voimaa.

Testi: Trimmerit

Pitkä ja märkä ruoho ei aiheuttanut ongelmia trimmereille.

Testi: Trimmerit

Pitkä ja märkä ruoho ei aiheuttanut ongelmia trimmereille.

Verkkovirralla toimivat trimmerit ovat paljon halvempia ja usein myös voimakkaampia kuin akkutrimmerit. Trimmerit on tarkoitettu etupäässä nurmikon reunojen siistimiseen, mutta voimakkaimpia malleja voi käyttää myös villiintyneen heinikon niittämiseen.

Valitsimme tähän testiin kuusi suosittua mallia, joita myydään sekä verkossa että rautakaupoissa. Koneet näyttävät ensi silmäyksellä hyvin samanlaisilta, ja ne muistuttavat toisiaan myös paperilla. Trimmereiden välillä on kuitenkin pieniä eroja, jotka korostuvat, kun koneita rasitetaan äärimmilleen.

Tämän testin lopputulos oli siinä mielessä yllättävä, että isomoottoriset koneet eivät olleet kaikkein vahvimpia. Myöskään kova käyntiääni ei liittynyt koneen voimakkuuteen.

LUE LISÄÄ: Testi: Akkurimmerit

Ergonomia ratkaisee

Omakotitalon nurmikon reunojen siistiminen vie noin 20–30 minuuttia, mutta pitkäksi kasvaneen heinikon kaataminen voi kestää paljon kauemmin. Hyvästä ergonomiasta on selvää etua pitkään jatkuvassa työssä. Sopivan kokoinen kone säästää selkää, niskaa, hartioita ja käsivarsia.

Toisin kuin voisi kuvitella, testin raskaimmilla koneilla oli mukavinta työskennellä. Valmistajat ovat ottaaneet painon huomioon lisäämällä koneiden säätömahdollisuuksia ja helpottamalla niiden käyttämistä. Lisäsäätömahdollisuudet tekevät koneista niin tasapainoisia, ettei paino tunnu käsivarsissa.

Näin trimmerit testattiin

Ergonomialla on iso merkitys, jos nurmikon reunojen leikkaaminen kestää 20–30 minuuttia. Vertailimme koneiden säätömahdollisuudet ja arvioimme trimmereiden tasapainon. Painoa ei otettu huomioon ergonomian arvioinnissa.

Trimmerin pitää olla vahva ja tehokas. Rasitimme koneita äärimmilleen leikkaamalla niillä sitkeää ja paksua ruohomattoa. Samalla otimme aikaa suorituksesta.

Lisäksi punnitsimme koneet, sillä raskas paino voi rasittaa selkää ja käsivarsia.

Lopuksi mittasimme, kuinka kovaa ääntä koneet pitävät.

Puolueeton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista artikkelista.

LUE LISÄÄ: Tästä syystä se on kätevä!

Testasimme nämä 6 trimmeriä

  • BOSCH ART 24
  • GARDENA CC 500/27
  • RYOBI RLT6130
  • TEXAS PRO TRIM 100
  • WOLF-GARTEN GTE 845
  • AL-KO GTE 550 PREMIUM

LATAA KOKO TESTI ja katso, mikä trimmeri nousi testivoittajaksi.

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin