Kaikissa koneissa on paljon voimaa, mutta monesta katkesi lanka, kun koneilla leikattiin olkia.

Kaikissa koneissa on paljon voimaa, mutta monesta katkesi lanka, kun koneilla leikattiin olkia.

Ison trimmerin ja ruohonraivaussahan ero ei ole aina kovin selvä. Tämänkin testin koneita myydään rautakaupoissa molemmilla nimillä. Yhteistä koneille on se, että ne ovat isoja ja vahvoja, toimivat vähintään 36 voltin akulla ja leikkaavat langalla veitsen sijaan. Testin voimakoe tuotti koneille vaikeuksia juuri siksi, että ne leikkaavat langalla. Kaikki trimmerit tekivät siistiä jälkeä ja leikkasivat hienosti pitkää ruohoa, mutta jotkut mallit eivät mahtaneet mitään tiheille pusikoille.

Testasimme koneiden voimat leikkaamalla niillä olkinippua. Vain kaksi konetta leikkasi oljet poikki, muista katkesi lanka.

Jos aiot käyttää trimmeriä johonkin muuhun kuin ruohon leikkaamiseen, valitse malli, jossa on kova muoviveitsi.

Näin trimmerit testattiin

Trimmerin pitää olla ergonominen, jotta se ei rasita käsivarsia, selkää ja niskaa. Arvioimme koneiden käyttömukavuutta koko testin ajan.

Testasimme myös kestävyyden. Useimpien koneiden mukana tulee yksi akku, jonka on syytä olla kestävä. On hyvä asia, jos koko nurmikon voi leikata yhdellä latauksella.

Koneet ovat sitä monipuolisempia, mitä vahvempia ne ovat. Toisaalta siiman lujuus ratkaisee sen, mitä koneella voi tehdä.

Lopuksi mittasimme melutason. Kaikki koneet ovat suhteellisen hiljaisia, mutta mallien välillä oli selviä eroja.

Riippumaton trimmeritesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista. Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 7 trimmeriä

  • STIGA SGT 500 AE
  • HUSQVARNA 115IL
  • STIHL FSA 65
  • BOSCH ADVANCEDGRASSCUT 36
  • AL-KO GT 4030 LI
  • RYOBI RLT36C3325
  • GARDENA POWERCUT LI-40/30

LATAA KOKO TESTI ja katso, mikä trimmereistä nousi testivoittajaksi.