Tämä testi on vuodelta 2015 - katso uusin testi täältä:

Tämä testi on vuodelta 2015 - katso uusin testi täältä:

Testi: Trimmeriä

Kun olet saanut nurmikon leikattua, jäljellä on yhä joitakin ruohotupsuja siellä täällä, talon vierustalla, puiden ympärillä ja pensaiden ja istutusten reunustoilla. Osasta selviät lapiolla, toiset edellyttävät kontilleen laskeutumista ja saksien käyttöä. Jos sinulla kuitenkin on ruohotrimmeri, et tarvitse saksia etkä lapiota.

Testasimme kahdeksan ruohotrimmeriä, jotta saat laitteista käsityksen. Joukossa on sekä bensiinillä että sähköllä toimivia laitteita ja testasimme 4 kummastakin mallista. Sähkötrimmereissä on johto, mutta markkinoilla on myös akkutrimmereitä.

Niiden testituloksista voit lukea Tee Itse -lehden numerosta 8/2012 osoitteesta www.teeitse.com. Trimmerivalintaa ohjaa pihan koko, sillä esimerkiksi sähköjohto ei veny loputtomiin. Myös nurmi itsessään voi olla valintakriteeri.

Jos ruoho on lyhyttä ja hyvin leikattu, sähkötrimmerillä pärjää hyvin, mutta jos ruoho pääsee usein kasvamaan pitkäksi, kannattaa valita bensiinitoiminen trimmeri. Oli miten oli, testin luettuasi olet valmis trimmeriostoksille.