Robottiruohonleikkuri testi: Testasimme viisi suosittua robottiruohonleikkuria, jotka sopivat enintään 1200 neliön nurmikolle.

Testasimme viisi suosittua robottiruohonleikkuria, jotka sopivat enintään 1200 neliön nurmikolle.

Kaikki robottiruohonleikkurit toimivat periaatteessa samalla tavalla. Aluksi nurmikon reunoille asennetaan rajakaapelit, jotka kertovat koneelle, millä alueella sen pitää pysyä. Johto levitetään nurmikolle ja painetaan maahan pienillä kiiloilla. Johto häviää nurmikon sisään jo parissa viikossa, kun ruoho kasvaa sen päälle.

Kun kaapeli on paikallaan, on aika asentaa latausasema ja ohjelmoida robotti valmiiksi. Käyttöönotto on suurimmaksi osaksi varsin helppoa, eikä siihen kulu kuin yksi iltapäivä.

Robotti leikkaa nurmikon usein, joten sen tekemä silppu on todella pientä. Silppu saa jäädä nurmikolle, sillä se lannoittaa ruohoa maatuessaan.

Robottiruohonleikkuri ei toimi pitkässä ruohossa. Se tarkoittaa, että nurmikko pitää ajaa lyhyeksi tavallisella ruohonleikkurilla ennen robotin käyttöönottoa.

Isot erot leikkausajoissa

Robotit leikkasivat vuorotellen samaa 250 neliön kokoista nurmikkoa 14 päivän ajan. Noudatimme valmistajien suosituksia leikkausajoista. Kaikki robotit tekivät siistiä jälkeä.

Leikkausajoissa oli kuitenkin isoja eroja. Hitain kone käytti leikkaamiseen 15 tuntia viikossa, kun nopein malli selvisi samasta urakasta viidessä tunnissa.

Testasimme myös, miten robottileikkurit selvisivät erilaisista esteistä kuten trampoliinin jaloista ja maahan pudonneista omenoista. Lisäksi testasimme, miten koneet pääsivät 60 senttiä leveän kujan läpi ja kuinka hyvin ne leikkasivat kujan ruohon.

Yksikään kone ei toiminut virheettömästi, mutta jotkut olivat selvästi luotettavampia kuin toiset.

Näin robottiruohonleikkurit testattiin

Kaikki robotit leikkasivat ruohoa kutakuinkin yhtä siististi, joten keskityimme siihen, kuinka monta tuntia viikossa robotit käyttivät nurmikon leikkaamiseen.

Laskimme, kuinka monta kertaa robotti ajoi harhaan tai hyytyi keskelle nurmikkoa 14 päivän koejakson aikana.

Lisäksi testasimme, miten robottileikkurit selvisivät esteistä kuten trampoliinin jaloista, kapeista kujista ja maahan pudonneista omenoista.

Lisäksi arvioimme, kuinka helppoa koneiden käyttöönotto ja ohjelmointi oli.

Riippumaton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä robottiruohonleikkurit

  • AL-KO ROBONLINHO 500
  • GROUW L1200
  • BOSCH INDEGO S+ 400
  • GARDENA SILENO LIFE
  • WORX LANDROID M700

LATAA KOKO TESTI ja katso, mikä robottiruohonleikkuri nousi testin voittajaksi.