Pidennä ruohonleikkurin käyttöikää

Robottiruohonleikkuri huolehtii nurmikosta lähes itsenäisesti käyttöönoton jälkeen. Robotin kunto kannattaa kuitenkin tarkistaa kerran vuodessa, jotta se toimii mahdollisimman hyvin. Robotin sisäpuoli pitää puhdistaa ja kuluneet terät vaihtaa uusiin. Myös tiivisteet kannattaa tarkistaa, jotta sade ja kosteus eivät riko koneen herkkää elektroniikkaa.

Kannen alle voi kertyä paljon ruohoa ja muuta roskaa.

Kannen alle voi kertyä paljon ruohoa ja muuta roskaa.

Robotti toimii lähes itsenäisesti, mutta sen kunto kannattaa tarkistaa kerran vuodessa. Vuosihuolto kannattaa tehdä kesäkauden jälkeen, kun robotti pannaan talveksi varastoon. Robotin elektroniikka kärsii herkästi kosteudesta, joten sitä kannattaa säilyttää suhteellisen kuivassa ja lämpimässä paikassa. Myös laturi kannattaa panna varastoon talven ajaksi.

Ohjekirja kannattaa ottaa esiin ennen koneen purkamista, jotta erilaiset ruuvit eivät mene sekaisin.

Tee näin

1. Irrota robotin kansi. Joissakin malleissa kansi on kiinnitetty ruuveilla, toisten kansi irtoaa napsauttamalla.

2. Poista ruoho ja muu lika pölynimurilla. Jos lika on tarttunut lujasti kiinni, voit irrottaa sen esimerkiksi puutikulla. Puu on sen verran pehmeää, ettei se tee muoviin naarmuja.

3. Nosta kansi varovasti, kun olet irrottanut kiinnitysruuvit. Ole varovainen käyttönappien ja tunnistimien johtojen kanssa, jotta ne eivät mene rikki. Yleensä johdot on kytketty helposti irrotettavalla pistokkeella. Voit ottaa kuvan johdoista, jotta muistat, mikä pistoke kuuluu mihinkin.

4. Voitele koneen ulkopuoli muovinpuhdistusaineella, jotta ruoho ja lika eivät tartu siihen kovin helposti.

5. Puhdista tiivisteet ja paranna tiivistyskykyä vaseliinilla. Tiivisteet pitävät huolen siitä, ettei elektroniikka kärsi kosteudesta. Tiivisteiden pitää olla ehjät, joustavat ja hyvässä kunnossa. Ellei niin ole, vaihda tiivisteet uusiin.

6. Asenna tiivisteet. Ole huolellinen, jotta tiivisteet menevät kunnolla paikoilleen, ja varmista, ettei niiden uriin jää likaa. Tarkista myös, että kannen alapuoli on puhdas.

7. Kokoa robotti uudestaan. Varmista, että kaikkien nappien ja tunnistimien pistokkeet menevät oikeisiin paikkoihin.

LUE LISÄÄ: Testi: Robottiruohonleikkurit

Vaihda terät

Toisin kuin perinteisessä ruohonleikkurissa, robottiruohonleikkurissa ei ole isoa terää, jonka voi teroittaa. Robottileikkurin terät ovat pieniä, mutta ne on helppo vaihtaa uusiin, sillä ne on yleensä kiinnitetty yhdellä ruuvilla. Yhdeksän varaterän sarja maksaa 15–20 euroa. Useimmissa roboteissa on kolme terää, joten yhdeksän terän pakkaus riittää kolmeen teränvaihtoon. Ota huomioon, että robottien terät ovat erilaisia.

LUE LISÄÄ: Rakenna tallipaikka robottiruohonleikkurille

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Ruohonleikkuri