Vuoden 2015 puutarhakoneiden valikoimassa on yksi, joka erottuu joukosta ja ansaitsee vuoden parhaan akkutoimisen työkalun tittelin. Tässä kaikki koneet!

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testit pensasleikkuri

RYOBI RHT 1851 R 15

RyobiRyobin hyvin tasapainotettu ja tehokas pensasleikkuri kiri tänä vuonna alan ykköspaikalle.

50 cm:n laippa on huippulaadukas, ja leikkuri pureutuu ongelmitta 10–15 mm paksujen oksien läpi – lähes täysin ilman melua ja tärinää. Akun lataus kestää vain tunnin, joten ylimääräisen akun hankkimalla leikkurilla voi työskentellä miltei niin kauan kuin haluaa.

Hinta noin 200 € - www.ryobitools.fi

MAKITA BUK360DE

Makita Akkutekniikan huimasta kehityksestä kertoo, että markkinoilla on nyt myös puutarhajyrsin, jossa riittää tehoa. Makitalla on itse asiassa useita malleja, jotka toimivat joko kahdella 18 V:n tai yhdellä isolla 36 V:n akulla, ja edut ovat ilmiselvät:

Jyrsin on ympäristöä säästävä ja hiljainen, eikä työtä tarvitse tehdä bensiininhöyryissä. Kuvan mallin työstöleveys on 35 cm, ja laitteella voi jyrsiä jopa 65 m2:n alueen kertalatauksella.

Hinta noin 1 000 € - www.makita.fi

GARDENA COMFORTCUT 18/23R

GardenaJos kaipaat kevyttä ruohotrimmeriä, tutustu Gardenan vain 2,8 kg painavaan laitteeseen.

Sen leikkuuleveys on 23 cm, ja siinä on säädettävä kahva ja teleskooppivarsi, jonka avulla trimmeri on helppo sovittaa käyttäjän pituuden mukaan. 18 V:n ja 2 Ah:n akulla työskentelee 20 minuuttia kertalauksella.

Hinta noin 170 € - www.gardena.com

BILTEMA BLM 37

Biltema

Uudet akkutoimiset ruohonleikkurit siistivät nurmikot todella tehokkaasti, ja huomaamme niiden kehittyneen yhä paremmiksi. Tänä vuonna nimesimme Bilteman mallin hyväksi ostokseksi.

Laite jaksaa leikata yhdellä latauksella 740 m2:n alueen, sen leikkuuleveys on 37 cm ja 36 V:n akku (2,6 Ah) latautuu 3,5 tunnissa.

Hinta noin 160 € - www.biltema.fi

LUE LISÄÄ: Testi - Akku ruohonleikkurit

STIGA SBV AE

StigaKäytännössä kaikki kilpailijat käyttävät isoissa akkutyökaluissaan 36 V:n akkuja, mutta Stiga astui askeleen pidemmälle ja varusti uuden tuotesarjansa 48 V:n akuilla.

Ratkaisu tuo lisää tehoa, ja tämän myötä esimerkiksi uuden lehtipuhaltimen puhalluspaine on jopa 83 metriä/sek.

Hinta noin 120 € (ilman akkua ja laturia) - www.stiga.fi

BLACK & DECKER GKC3630L20

Black & DeckerVain muutama vuosi sitten tehokkaat ja vahvat akkuketjusahat olivat vielä täysi mahdottomuus, mutta nyt sahoihin on saatu virtaa. Black+Deckerin uudella mallilla sahaa jopa 30 cm:n runkoja ja se jaksaa tehdä esimerkiksi 560 noin 3,5 cm:n viiltoa kertalatauksella.

Saha ei paina kuin vaivaiset 3,8 kg, ja siinä on työkaluton ketjunkiristys ja automaattinen ketjunvoitelu.

Hinta noin 300 € - www.blackdecker.fi

STIHL HSA 25

StihlJos tarvitset pensasleikkurin ja ruohotrimmerin yhdistelmää, Stihlillä on tarjottavanaan yksi tämän hetken parhaista laitemalleista. Emme ole nähneet näin yksinkertaista ja helppoa toiminnon vaihtoa kahden veitsenterävän terän välillä.

Akku (10,8 V/2 Ah) on kehitetty erityisesti tähän käsileikkuriin, jotta laitteen toiminnallisuus ja ergonomia olisivat huipussaan. Tässä on onnistuttu hyvin!

Hinta noin 130 € - www.stihl.fi

Oletko tilaaja? Katso tästä vuoden työkalut

Lehden tilaajana voit hakea kaikki vuoden parhaiden työkalujen tiedot saman tien – lahjalista on hetkessä valmis!

Jos et ole lehden tilaaja, korjaat asian nopeasti täällä vain 2,90 eurolla. Saat heti tilaajanumeron, jonka avulla voit päivittää käyttäjäprofiilisi ja saat käyttöösi Tee Itsen KOKO materiaalin.