Terän etummaisten hampaiden välinen etäisyys on isompi kuin tyvessä, joten niillä voi leikata jopa 25 mm paksuja oksia.

Terän etummaisten hampaiden välinen etäisyys on isompi kuin tyvessä, joten niillä voi leikata jopa 25 mm paksuja oksia.

Ihan ensimmäiseksi kiinnitin huomiota siihen, että Boschin akkukäyttöinen pensasleikkuri on erittäin kevyt. Keveys on hyvä asia, sillä en juuri pidä pensasaidan leikkaamisesta. Liian painava kone ei ainakaan lisää intoa.

Boschin uusi leikkuri on voimakas. Siinä on yli puolimetrinen terä ja akku, joka kestään pitkään yhdellä latauksella. Siitä huolimatta koko komeus painaa vain 2,6 kiloa.

Leikkaa 200 m2 yhdellä latauksella

Akussa riittää virtaa jopa 200:n neliön leikkaamiseen yhdellä latauskerralla. Teho perustuu Boshin suunnittelemaan Syneon- siruun. Se on pieni elektroninen koje, joka säätää moottorin tehoa sen mukaan, kuinka kovaan työhön leikkuria käytetään. Se on eräänlainen pensasleikkurille suunniteltu automaattivaihteisto. Bosch kertoo käyttäneensä sen kehittämiseen ja toiminnan varmistamiseen neljä vuotta.

LUE LISÄÄ: Testissä akkupensasleikkurit

Voit käyttää muita Boschin 18-volttisia akkuja

Heittäydyin aidan kimppuun heti, kun olin saanut koneen ulos pakkauksesta. Aita lyheni puolessa tunnissa (aitamme ei ole mitenkään valtava), ja akussa riitti virtaa tasaisesti.

Tunnin latausaika on ihan ok. Koneessa voi käyttää Boshin 18 voltin akkuja, jotka ovat tulleet muiden koneiden mukana. Jos akussa on enemmän kuin 2,5 ampeerituntia, kone leikkaa kerralla jopa yli 200 neliötäpensasaitaa.

BOSCH AHS 55-20 LI AKKU-PENSASLEIKKURI

5 stars

Vihdoinkin hyvä akkukäyttöinen pensasleikkuri, joka on kevyt ja pysyy tasapainossa. Terän kärki katkaisee hienosti jopa 25-milliset oksat, joten sillä voi leikata myös aidan keskeltä. Koneessa voi käyttää kaikkia Boschin 18 voltin akkuja.

Hinta: 195 euroa yhdellä 18 voltin ja 2,5 Ah:n akulla sekä laturilla.

+

Hyvä tasapaino. Vahva kone.

-

Ei moitittavaa.
BOSCHIN AKKULEIKKURIN FIKSUT YKSITYISKOHDAT
Bosch hækkeklipper TERÄSUOJUS Terän kärjessä on leveä ja kestävä suojus, joten koneella voi leikata helposti seinän vierestä ja maata viistäen.
Bosch hækkeklipperISO HAMMASVÄLI Etuhampaiden välinen etäisyys on isompi kuin muualla, joten kärjellä voi leikata yhdessä hujauksessa jopa 25-millisiä oksia.