Kaikki osat mahtuvat kantolaukkuun ja näin sekä leikkuri että terät ovat aina yhdessä paikassa. Laturi ja akku kuuluvat myyntipakkaukseen, mutta samalla kannattaa ostaa lisäakku.

Kaikki osat mahtuvat kantolaukkuun ja näin sekä leikkuri että terät ovat aina yhdessä paikassa. Laturi ja akku kuuluvat myyntipakkaukseen, mutta samalla kannattaa ostaa lisäakku.

Stihl tunnetaan parhaiten isoista, tukevista ja laadukkaista piha- ja metsätyölaitteistaan. Nyt Stihlillä on tarjolla leikkuri kevyiden pensasaitojen, pensaiden ja myös niiden nurmireunusten leikkuuseen, joita on vaikea siistiä ruohonleikkurilla.

Stihlin muotoilu on yksinkertaisen toimivaa

Stihl kutsuu HSA 25-leikkuria puutarhaleikkuriksi. Tämän kevyen, yhdellä kädellä käytettävän ja akulla toimivan laitteen mukana saa kaksi erilaista leikkuuterää kahta käyttöaluetta varten. Laite on taattuun Stihl-tyyliin helppokäyttöinen ja mukava, ja esimerkiksi leikkuuterien vaihto sujuu vaivattomasti.

Aitojen, pensaiden ja nurmikon viimeistely sujuu

Kätevässä akkuleikkurissa on erittäin terävät terät, ja leikkuri leikkaa mainiosti jopa 8 mm paksuja oksia. Mikään pensasleikkuri tämä ei ole, mutta esimerkiksi puksipuun muotoilu sujuu kätevästi, samoin nurmikentän reunojen siistiminen.

Kevyt ja tärinätön leikkuri

HSA 25 painaa vain 600 g, joten sitä voi käyttää pitkään ilman, että käsi väsyy. Tämä on hyvä, sillä laite käy jopa 100 minuuttia yhdellä latauksella. Lisäksi se on hyvin hiljainen, siinä on ergonominen ja hyvä kahva ja vain hyvin vähän tärinää.

Laitteen mukana toimitetaan 10,8 V:n akku, laturi ja kaksi leikkuuterää. Lisäksi mukana tulee iskunkestävä laukku, joka kuitenkin on harmittavan jäykkä ja kömpelö, ja josta tavarat tahtovat pudota liian helposti ulos.

STIHL HSA 25 -PUUTARHALEIKKURI

4,5 stars

Hyvin rakennettu, kevyt ja hiljainen leikkuri pienten aitojen, pensaiden ja nurmenreunojen siistimiseen. Laite toimii erinomaisesti, mutta yli 2 tunnin latausaika ja kantolaukku verottavat laitteen pisteitä. Kestän kuitenkin molemmat puutteet...

Hinta: 130 € sisältää akun, laturin ja laukun. Lisäakku noin 60 €.

+

Kevyt ja todella tehokas.

÷

Huono laukku, pitkä latausaika.

Erityistä: PENSASLEIKKURI

HSA 25 on niin kevyt, että sitä voi käyttää yhdellä kädellä. Leikkuupää on muotoiltu ison pensasleikkurin malliin aitaa varten.

Erityistä: NURMILEIKKURI

Nurmileikkuupää on muotoiltu niin, että laitteella pääsee aivan seinustaan asti.