Korkeapainepesuri

Tämä testi on vuodelta 2015 - katso uusin testi täältä:

Testit - Korkeapainepesuri

Korkeapainepesuri on nerokas puhdistusväline, jonka tuottama vesisuihku on yli 20 kertaa voimakkaampi kuin vesiletkusta saatava. Tästä huolimatta laite säästää vettä, sillä vesi puristuu ulos hyvin tiiviinä suihkuna. Testasimme kahdeksan 120–160 barin paineen omaavaa laitetta.

Tämä paine riittää useimmille. Tämän vuoksi säädettävä suutin on kätevä, sillä sen avulla painetta voi tarvittaessa hieman laskea ja toisaalta taas lisätä jotakin toista kohdetta varten. Pesuri soveltuu moniin tehtäviin, esim. betonilaattojen pesemiseen levästä ja puutarhatyökalujen puhdistamiseen, mutta varo lakka- ja maalipintoja, sillä liian iso paine voi vaurioittaa niitä.

Tarkista myös, millaisia lisävarusteita uuteen pesuriisi saat ja voiko siinä käyttää muiden valmistajien varusteita. Huomaat nimittäin nopeasti, kun olet alkanut käyttää korkeapainepesuria, että vakiosuutin ei riitä. Laitteen käyttö monipuolistuu, kun lisänä on oikeat varusteet.

Näin testasimme

Pesimme kaikkea mahdollista mutaisista polkupyöristä likaisiin puutarhatyökaluihin ja tahraisiin betonilaattoihin.

Saimme hyvän kuvan siitä, mihin erilaiset laitteet ja suuttimet kykenevät. Kokeilimme kaikkia laitteita erilaisilla lisävarusteilla, sillä usein pesujäljen ratkaisee enemmänkin lisävaruste kuin itse työhön valjastettu laite.

Havaitsimme mm., että laitteiden mukana saatavat pyöreät harjat eivät olleet erityisen hyviä. Sen sijaan tavalliset kääntyvällä nivelellä ja suuttimella varustetut autoharjat olivat helppoja käyttää ja tekivät työnsä tehokkaasti.

Kokeilimme erilaisia tapoja lisätä huuhteluveteen saippuaa. Totesimme, että on helpompi työskennellä, jos pesuaine on sijoitettu laitteen yhteydessä olevaan säiliöön suuttimen sijaseta. Arvostimme tehokkuutta ja varusteita yhtä paljon, sillä tehosta ei käytännön työssä ole erityistä hyötyä, jos varusteet ovat kelvottomat.

TESTATUT LAITTEET

? STIHL RE 128 PLUS ? MAKITA AQUA MAK HW132 ? KÄRCHER K5 ? NILFISK E 140.3-9-XTRA ? KÄRCHER K4 ? BILTEMA HPC 120B ? NILFISK C.130.1 ? BOSCH AQT 40-13

PAINEPESURIN TÄRKEÄT YKSITYISKOHDAT:

  • Pumppu puristaa vesijohtoveden yhteen ja lähettää sen ulos suuttimesta kovana suihkuna. Paine ilmoitetaan bareissa. Se ei saa olla alle 130.
  • Letkun pitää olla niin pitkä, että laitetta ei tarvitse koko ajan siirtää, ja niin joustava, että sen kanssa voi työskennellä ilman, että laite kaatuu.
  • Letkuliitännän on sijaittava koneen alaosassa, jotta laite ei vahingossa kaadu.
  • Letkukela. Letku pysyy parhaiten kurissa, jos sen saa kelalle. Varsinkin, jos letkun voi kelata niin, että se on yhä kytkettynä laitteeseen.
  • Saippuasäiliö. Useimmissa laitteissa saippuan tai pesunesteen voi sekoittaa huuhteluveteen. Suosittelemme laitteessa olevaa erillistä saippuasäiliötä suuttimen yhteyteen sijoitetun säiliön sijaan.
  • Johto. Korkeapainepesurissa on oltava pitkä ja joustava johto, joka pitää saada helposti laitteeseen säilöön ilman, että se menee täysin sotkuun. Johto pitää myös saada kunnolla kiinni, eikä se saa olla tiellä, kun pesuria vedetään ja siirrellään.
  • Käsikahva. Kahva on tarkoitettu laitteen kuljettamiseen ilman, että käyttäjä joutuu kumartelemaan liikaa. On eduksi, jos laitteen voi taittaa kokoon, jolloin se ei vie tilaa vajassa.
  • Huuhteluputket ja suuttimet. Pistoolikahva ja vähintään yksi huuhteluputki vaihdettavin suuttimin on vakiovarustus. Suihkun säteen saa tasaiseksi, pyöreäksi, pulssimaiseksi tai teräväksi pesukohteen mukaan.
  • P-paikka varusteille. Laitteen mukana saatava suuttimet ja huuhteluputket pitää saada laitteeseen kiinni, jotta ne eivät loju ja pyöri pitkin vajan lattiaa ja hyllyjä, jolloin ne varmasti katoavat ennen pitkää kokonaan.