Painepesuri testi

Painepesuri testi: Laitamme laitteet käytännön töihin ja arvioimme niiden tehoa, käytettävyyttä/ergonomiaa ja varusteita.

Tämä testi on vuodelta 2017 - katso uusin testi täältä: Testi - Painepesurit

Painepesuri testi 2017

Hyvällä painepesurilla voi puhdistaa paikkoja, joihin on vaikea päästä muuten käsiksi. Pesuri säästää myös vaivaa, kun terassia ei tarvitse jynssätä kontillaan polvet ruvella.

Kauppojen hyllyt ovat notkollaan erilaisia malleja, ja tarjoukset ovat toinen toistaan villimpiä. Niiden perusteella on vaikea päätellä, kuinka hyviä pesurit oikeasti ovat. Päätimme selvittää, tarvitaanko kotikäyttöön iso ja kallis painepesuri, vai riittävätkö pienen pesurin tehot.

Testasimme markkinoiden halvimpia ja pienimpiä malleja. Ne ovat samalla myydyimpiä painepesureita ja usein hyvässä tarjouksessa. Testissä paljastui, että valmistajien ilmoittamiin tietoihin kannattaa suhtautua varauksella. Yhtä tehokkaiksi väitetyt koneet tuntuivat käytössä aivan erilaisilta.

LUE LISÄÄ: Painepesuri

TESTASIMME NÄMÄ 6 PAINEPESURIA:

  • NILFISK COMPACT C120.6-6 PCD X-TRA
  • HAMRON 220-119
  • KÄRCHER K2 COMPACT HOME
  • BILTEMA HPC 120B
  • BOSCH AQT-35-12+
  • STIHL RE 88

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, mikä painepesuri menestyi testissä parhaiten.

PAINEPESURIN TÄRKEÄT YKSITYISKOHDAT:KAHVA: Tarkista, että kantokahvan voi taittaa alas. Varmista, että jaksat nostaan koneen helposti auton tavaratilaan.

LETKU: Letkun pitää olla vähintään viisimetrinen, jotta ruiskua on helppo liikutella. Tarkista, että letku on joustava eikä kierry ärsyttäville mutkille.

PESUAINESÄILIÖ: Tarkista, että koneessa on pesuainesäiliö ja pesuaineen lisääminen on helppoa. On hyvä, jos pesuaineen määrää voi säädellä. Toinen vaihtoehto on sekoittaa pesuaine suoraan veteen.

RENKAAT: Renkaiden pitää pyöriä kevyesti, jos konetta on tarkoitus käyttää eri paikoissa. Konetta pitää voida vetää perässä, ilman että se kaatuu.

MAKSIMIPAINE: Paine mitataan bareissa. 100–140 baria sopii hyvin terassin kevyeen pesemiseen ja muihin tavallisiin töihin. Veneen pesemiseen kannattaa hankkia kone, joka tuottaa yli 200 barin paineen.

TERASSIPESURI: Pesupään pitää tuntua kestävältä. Ohut muovi menee helposti kappaleiksi. On hyvä, jos painetta voi säädellä suoraan pesupäästä.

WATIT: Mitä enemmän watteja, sitä voimakkaampi moottori ja kestävämpi kone. 1 500–2 000 wattia on kotikäyttöön sopiva teho.