Näin valitset sopivan oksasilppurin

Oksasilppuri hienontaa oksat valsseilla tai terillä. Sopivan mallin valinta riippuu siitä, mihin aiot haketta käyttää.

Se, mitä oksasilppurin toisesta päästä tulee ulos, riippuu siitä, valitseko terä- vai valssimallisen silppurin.

Oksasilppurilla pääset eroon kaikista oksista, joita leikkaat kesän aikana pensaista ja puista tai keräät maasta.

Ostotilanteessa kannattaa huomioida laitteen nopeus, melutaso ja hinta – mutta lisäksi sinun on tunnettava kaksi eri tapaa, jolla oksasilppuri hienontaa oksat:

Valssimallinen oksasilppuri

Yleisin oksasilppuri on malli, joka silppuaa oksat kahden valssin välissä. Tuloksena on karkeaa haketta, jota voi levittää kasvimaalle hillitsemään rikkaruohojen kasvua. Jos siis haluat käyttää haketta tähän tarkoitukseen, sinulle sopivin vaihtoehto on valssimallinen silppuri.

Ennen ostopäätöstä kannattaa myös hankkia puutarhamyymälästä tai valmistajan kotisivuilta tietoja siitä, kuinka karkeaa haketta laite tekee, koska karkeuksissa on todella suuria eroja. Jotkin valssimalliset oksasilppurit tekevät hyvin karkeaa ja epätasaista haketta, jollaista et ehkä halua levittää kukkapenkkiisi.

Terämallinen oksasilppuri

Jos haluat päästä eroon oksasilppurin tuottamasta hakkeesta, terämallinen oksasilppuri on kenties paras vaihtoehto. Terät hienontavat oksat pieneksi, ja hienojakoinen hake kompostoituu paljon nopeammin kuin karkea. Jos siis aiot kompostoida oksat, valitse terämallinen silppuri.

TERÄMALLINEN OKSASILPPURI tekee hienojakoista haketta, joka kompostoituu nopeasti.

VALSSIMALLINEN OKSASILPPURI tekee karkeaa haketta, jota voi käyttää katteena kasvimaalla ja kukkapenkissä.

Lue lisää oksasilppurista täältä.