Testasimme oksasilppureita ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten. Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Nykyään kaikki testatut silppurit ovat yhtä poikkeusta lukuun ottamatta melko tehokkaita. Ne murskaavat ja katkovat jopa 44 mm paksut oksat. Myös melu-tasossa on tapahtunut parannuksia, vaikka osa silppureista meluaa edelleenkin melko lailla. Mutta eniten testilaitteet ovat muuttuneet sisältään.

Useimmissa malleissa oksat ja jätteet murskautuvat karkeiksi kappaleiksi metallivastetta vasten. Nämä laitteet eivät pidä kovaa meteliä. Ne koneet, jotka hienontavat oksat ja jätteen nopeasti pyörivissä terissään, meluavat huomattavasti enemmän. Ne myös kolhivat enemmän, kun oksat matkaavat silppuriin: pitkät oksat, jotka työntyvät koneesta ulos, huitovat sivulta sivulle samaan aikaan kun oksien toinen pää murskautuu terissä.

Tällöin oksanpätkiä saattaa singahdella syöttöaukosta ulos kovalla vauhdilla. Toisaalta hake, joka terien jäljiltä syntyy, on paljon hienompaa ja sopii paremmin heti kompostoitavaksi. Terät vaativat teroittamista aika ajoin, sen sijaan murskaavat terät ovat pitkälti huoltovapaita.