Kompostori

Oksasilppuri voi olla hyödyllinen kone. Mieti kuitenkin tarkasti ennen silppurin ostamista, mihin tarkoitukseen aiot käyttää sitä. Autamme sinua ostamaan oikeanlaisen oksasilppurin.

Oksasilppuri – iso apu pihalla

Puiden ja pensaiden leikkaamisesta syntyy nopeasti yllättävän iso kasa oksia. Ne voi viedä kaatopaikalle, mutta oksat voi myös silputa hyödylliseksi hakkeeksi.

Haketta kukkapenkkeihin tai kompostiin

Oksasilppua voi käyttää koristeellisena katteena kukkapenkeissä ja pensaiden juurella. Se tarkoittaa, ettei oksia tarvitse viedä pois.

Kahdenlaisia oksasilppureita

Jos aiot käyttää oksasilppua katteena, valitse silppuri terän mallin mukaan. Oksasilppureissa on kahdenlaisia teriä: knive og valser.

Terämallit pätkivät oksat pieniksi palasiksi. Se on kätevää, jos silppu on tarkoitus kompostoida. Toisaalta terät pitävät niin kovaa ääntä, että useimpien oksasilppurien kanssa on pakko käyttää kuulosuojaimia.

Oksasilppurit med valse toimivat hitaammin ja jauhavat oksat murskaksi. Hake on karkeaa ja sopii katteeksi. Valserne meluavat vähemmän kuin terät, mutta myös valsen kanssa kannattaa käyttää kuulosuojaimia.

Kiinnitä huomiota näihin asioihin, kun ostat oksasilppurin

Oksasilppurin valinnassa pitää ottaa huomioon muutamia asioita. Moottorin tehon pitää olla vähintään 2000 wattia, sillä muuten silppurin voimat riittävät vain pikkuoksien silppuamiseen. Hyvässä oksasilppurissa on renkaat, jotta sitä on helppo siirrellä paikasta toiseen. Silppuri pitää myös voida purkaa puhdistamista varten.

Oksasilppurissa pitää olla myös peruutusvaihe, jotta juuttuneet oksat saa pois teristä. Juuttunutta oksaa on melkein mahdoton saada pois ilman pakkia.

Toimitus suosittelee: Testi - Oksasilppurit

andet fra Bonnier Publications