Lehti-imuri: Käytä lehti-imuria näihin töihin!

Lehti-imuri on tehokas työkalu pudonneiden lehtien siivoamiseen.

Mikä lehti-imuri on?

Lehti-imuri on voimakas, ulkokäyttöön sopiva imuri, joka on tarkoitettu maahan pudonneiden lehtien siivoamiseen. Lehti-imurin aukko on huomattavasti isompi kuin tavallisessa pölynimurissa. Se tarkoittaa muun muassa, että lehti-imuri imee kerralla paljon lehtiä. Lehti-imurit toimivat joko bensalla tai akulla.

Bensalla vai akulla toimiva lehti-imuri?

Sekä bensalla että akulla toimivissa lehti-imureissa on hyvät ja huonot puolensa. Akulla toimiva lehti-imuri riittää tavallisen, noin 200 – 400 neliön kokoisen pihan tarpeisiin. Akulla toimivaan lehti-imuriin kannattaa ostaa toinen akku, jotta virta ei lopu kesken työn.

LUE LISÄÄ: Lehtipuhallin testi

Miksi kannattaa valita silppuava lehti-imuri?

Silppuava lehti-imuri jauhaa lehdet pieneksi silpuksi. Silppu mahtuu pieneen tilaan, ja jäte on valmista lehtikompostiin.

Murskattu puutarhajäte menee keräyspussiin.

Murskattu puutarhajäte menee keräyspussiin.

Mitä eroa lehti-imurilla ja lehtipuhaltimella on?

Kuten nimi kertoo, lehti-imuri imee lehdet ja muut roskat sisäänsä, kun taas lehtipuhallin puhaltaa lehdet haluttuun suuntaan. Lehtipuhaltimella voi puhaltaa lehdet isoon kasaan, josta ne on helppo kerätä talteen.

Milloin kannattaa käyttää lehti-imuria lehtipuhaltimen sijaan?

Lehti-imuria kannattaa käyttää lehtipuhaltimen sijaan sorateillä, joista lehtiä on vaikea haravoida pois. Lehti-imuri imee lehdet pois mutta jättää soran paikalleen.

Lue lisää lehtipuhaltimista täältä.