Epätarkka ja kömpelö pylväsporakone

Power Craft -pylväsporakone on epätarkka. Lisäksi säätöjen tekeminen on sangen työlästä.

Penkki- tai pylväsporakone on yleensä käytössä metallia työstettäessä, jolloin tarkkuutta tarvitaan usein enemmän kuin vaikkapa puutöissä. Tämä asettaa vaatimuksia laitteen rakenteelle – valitettavasti juuri rakenteessa piilee Power Craftin noin 100 € maksavan 69094-pylväsporakoneen heikkous.

Heikot tekniset ratkaisut vievät tarkkuutta

Tarkka porausjälki edellyttää, että myös pora pyörii erittäin tarkasti, ja 7 mm:n porasta näkee hyvin selvästi, mikäli näin ei tapahdu – kuten tässä! Poraistukan liike välittyy moottorista hihnan ja hihnapyörän avulla, ja tämä aiheuttaa hieman tärinää. Parempi vaihteisto olisi tuonut lisää vakautta. Havaitsimme porauksen aikana lisäksi sivuääniä, jotka johtuvat joko laakerien väljyydestä tai poran epätarkasta keskityksestä kiristysholkkiin.

Säätäminen on työlästä

Laitteeseen käyvät jopa 13 mm:n porat, ja kierrosluvun voi säätää 580–2650 minuutissa. Porausnopeuden muutos tapahtuu siirtämällä pyörien hihnoja, mikä vaatii, että ensin poistaa koteloinnin. Tähän tarvitaan työkalua, ja lopputuloksena on nippu irtoruuveja: kaiken kaikkiaan kömpelö ratkaisu!

Kappaleiden kiinnitys joko alatasolle tai siirrettävälle tasolle vaatii puristuskengät tai koneruuvipenkin. Näitä ei kuitenkaan saa laitteen mukana, vaan ne on ostettava erikseen. Enimmäisporaussyvyys on 50 mm, ja pylväsporakoneen pää ja sen 350 W:n moottori on kiinnitetty kiinteälle korkeudelle pylvään yläosaan. Tämä rajoittaa tietysti alimman tason käytettävyyttä, mikä hankaloittaa työtä entisestään.

Pylväsporakoneesta saamamme kokonaiskuva jätti vaikutelman, että kyseessä oli halpa ja heikosti suunniteltu laite, jolta ei voi odottaa kovin paljoa ainakaan suurta tarkkuutta vaativissa töissä.

LUE LISÄÄ: Testissa pylvasporakoneet

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Porakone