Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Epätarkka ja kömpelö pylväsporakone

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Power Craft -pylväsporakone on epätarkka. Lisäksi säätöjen tekeminen on sangen työlästä.

Pylväsporakone on kyllä tehokas, mutta se ei ole kovin tarkka.

Penkki- tai pylväsporakone on yleensä käytössä metallia työstettäessä, jolloin tarkkuutta tarvitaan usein enemmän kuin vaikkapa puutöissä. Tämä asettaa vaatimuksia laitteen rakenteelle – valitettavasti juuri rakenteessa piilee Power Craftin noin 100 € maksavan 69094-pylväsporakoneen heikkous.

Heikot tekniset ratkaisut vievät tarkkuutta

Tarkka porausjälki edellyttää, että myös pora pyörii erittäin tarkasti, ja 7 mm:n porasta näkee hyvin selvästi, mikäli näin ei tapahdu – kuten tässä! Poraistukan liike välittyy moottorista hihnan ja hihnapyörän avulla, ja tämä aiheuttaa hieman tärinää. Parempi vaihteisto olisi tuonut lisää vakautta. Havaitsimme porauksen aikana lisäksi sivuääniä, jotka johtuvat joko laakerien väljyydestä tai poran epätarkasta keskityksestä kiristysholkkiin.

Säätäminen on työlästä

Laitteeseen käyvät jopa 13 mm:n porat, ja kierrosluvun voi säätää 580–2650 minuutissa. Porausnopeuden muutos tapahtuu siirtämällä pyörien hihnoja, mikä vaatii, että ensin poistaa koteloinnin. Tähän tarvitaan työkalua, ja lopputuloksena on nippu irtoruuveja: kaiken kaikkiaan kömpelö ratkaisu!

Kappaleiden kiinnitys joko alatasolle tai siirrettävälle tasolle vaatii puristuskengät tai koneruuvipenkin. Näitä ei kuitenkaan saa laitteen mukana, vaan ne on ostettava erikseen. Enimmäisporaussyvyys on 50 mm, ja pylväsporakoneen pää ja sen 350 W:n moottori on kiinnitetty kiinteälle korkeudelle pylvään yläosaan. Tämä rajoittaa tietysti alimman tason käytettävyyttä, mikä hankaloittaa työtä entisestään.

Pylväsporakoneesta saamamme kokonaiskuva jätti vaikutelman, että kyseessä oli halpa ja heikosti suunniteltu laite, jolta ei voi odottaa kovin paljoa ainakaan suurta tarkkuutta vaativissa töissä.

LUE LISÄÄ: Testissa pylvasporakoneet

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Ilmoitus: Epätarkka ja kömpelö pylväsporakone
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin