Worxin akkuporavasarassa on poraistukka SDS-plus-porille ja -kärjille. Laitteessa on vasara-, isku- ja poraustoiminnot.

Täydellinen betonin rei'itykseen

Worxin WX 390 -poravasara sijoittuu kevytrakenteisten ja jokseenkin kohtuuhintaisten akkutoimisten poravasaroiden luokkaan. Tutustu tähän työkaluun, jos poraat usein tavallisia asennusreikiä betoniin, sillä Worxin poravasara soveltuu tähän työhön paljon paremmin kuin esimerkiksi iskuporakone. Iskuporakoneet eivät kestä kovaa työtä järin hyvin, jos samalla on säilytettävä pitkään myös riittävä kierrosnopeus.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi poravasara

WX 390 painaa 1,5 kg ja siinä on 1,2 J (joulea) iskuenergiaa. Määrä on erinomainen, ja tiedämme kokemuksesta, että iskunergia kertoo hyvin laitteen tehosta, mutta se ei yksistään kuitenkaan riitä. Iskujen määrä ja poran kierrosluku minuutissa ratkaisevat myös paljon. Kun testasimme 8 mm:n poraa käytännössä, laite täytti odotuksemme huolimatta sen maksimaalisesta 900 kierroksen minuuttivauhdista.

Langattomuus antaa vapautta

Valmistaja ilmoittaa betoniporan enimmäiskooksi 13 mm. Laite selviää kyllä tämän poran kanssa, mutta 8 mm:n pora on realistisempi valinta näin kevytrakenteiseen laitteeseen. 8 mm on siis myös se porakoko, joka riittää useimpiin betoniseinään tehtäviin asennustöihin. WX 390 seisoo tuetta akkunsa päällä, mikä on kätevää.

20 V:n laitteen akkukapasiteetti on 2 Ah, mikä tarjoaa mukavasti työskentelyaikaa kertalatauksella. Lisäakku on toki aina tervetulllut, sillä lataus kestää noin tunnin. Iskun voi kytkeä pois, ja laitteen mukana saa myös tavallisen poraistukan. Laitteessa on sisäänrakennettu, mutta hyvin heikkotehoinen LED-työvalo.

WORX WX 390 -PORAVASARA

3/5

Tämä pieni ja mainio poravasara, jota voi käyttää myös perinteisenä pora/ruuvikoneena, ansaitsee kolme isoa tähteä.

Hinta: n. 200 euroa.

+

Hyvin muotoiltu ja kevyt laite tavallisiin, kovaan seinään tehtäviin poraustöihin.

÷

Kierroksia tarvittaisiin lisää porattaessa ilman iskua. Tehoton työvalo.